Саудитска Арабия ще започне да издава електронни туристически визи през

...
Саудитска Арабия ще започне да издава електронни туристически визи през
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще издава електронни туристически визи на гражданите на някои държави

Саудитска Арабия ще стартира да издава електронни туристически визи през идващите седмици за жителите на някои страни, в това число за членките на Шенгенската зона, заяви непосредствен до държавното управление саудитски информативен уебсайт, представен от ДПА.

Новата визова система също по този начин ще се отнася за жителите на страните от Южна и Северна Америка, Япония, Тайван, Сингапур, Малайзия, Бруней, Австралия, Южна Корея и Южна Африка, добавя уеб сайтът "Сабк ".

Най-големият експортьор на нефт в света Саудитска Арабия се стреми да диверсифицира източниците си на доходи на фона на ниските цени на петрола.

Екип от министерството на вътрешните работи, на външните работи и на туристическата организация на страната е създал правила за новата визова система, се споделя в известието.

Към момента чужденците, които идват в Саудитска Арабия, би трябвало да аплайват за виза авансово в консулските служби на кралството в чужбина.

Според новите разпореждания дамите под 30 години, които ще посетят страната, би трябвало да са съпроводени от член на фамилията, показва "Сабк ".

На чужденците няма да е позволено да влизат в Мека и Медина, свещените за мюсюлманите градове в Саудитска Арабия.
През ноември ръководителят на Комисията за туризъм и национално завещание на Саудитска Арабия принц Султан бин Салман сподели, че чака системата за туристически визи да влезе в действие през 2018 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР