Саудитска Арабия обеща да направи всичко необходимо, за да защити

...
Саудитска Арабия обеща да направи всичко необходимо, за да защити
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Военният сценарий е последна възможност

Саудитска Арабия даде обещание да направи всичко належащо, с цел да отбрани територията си от Иран, като в същото време уточни, че военният сюжет е последна опция за разрешаване на спора. Това съобщи в изявление за английския ефирен канал Sky News държавният министър на външните работи на Саудитска Арабия Адел ал Джубайр.

"Наша отговорност е да защитим нашата страна и да подсигуряваме, че нито на нея, нито на нашите хора ще бъдат нанесени на щета. Така че ще създадем всичко належащо, с цел да предотвратим вредите ", сподели той. Ал Джубайр бе запитан дали Рияд се приготвя за война и той отговори: "Войната постоянно е последната опция ".

След това министърът слезе с жестока рецензия към Техеран. "Иран е нападателен през последните 40 години. Те унищожиха Ливан през шиитската "Хизбула ", изпратиха въоръжени войски, с цел да унищожат Сирия, имат въоръжени войски в Ирак, в Йемен и ги доставят с балистични ракети и дронове ", твърди Ал Джубайр.

Двете най-големи рафинерии на националната петролна компания Saudi Aramco (Saudi Aramco) - в Абкаик и Хураис) бяха нападнати в нощта на 14 септември. Хутитските бунтовници от придвижването "Ансар Аллах Йемени " поеха отговорност за нападението. В резултат на детонации и пожари производството на най-големия експортьор на нефт в света падна с 5,7 милиона барела дневно от 9,8 милиона барела.

В сряда формален представител на министерството на защитата на Саудитска Република Турки ал-Малики показа фрагменти от дронове и крилати ракети на конференция в Рияд, потвърждавайки, съгласно него, присъединяване в офанзивите на Иран. По думите му в бойкот са употребявани 18 безпилотни летателни апарата от вида Delta Wing с усъвършенствана система за позициониране и седем крилати ракети Ya Ali.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР