Сътрудници на чешкия президент Милош Земан показаха днес видеозапис, на

...
Сътрудници на чешкия президент Милош Земан показаха днес видеозапис, на
Коментари Харесай

Чешкият президент, който е в болница, беше показан на видеозапис

Сътрудници на чешкия президент Милош Земан демонстрираха през днешния ден видеозапис, на който се вижда по какъв начин той, до момента в който е в болница, подписва преди седмица декрет за привикване на Народното събрание в новия му състав. С този ход те се пробваха да защитят дейностите на неговата канцелария, свързани с хоспитализацията му, против обвиняванията в мистериозност, съобщи Ройтерс.

 Изземват пълномощия от болния чешки президент Милош Земан Виж още

Приемането на Земан в болница съответства със следизборен интервал на политически преход в Чехия, в който президентът има да играе роля. Това обезпокои политиците, които разискват задействането на конституционни механизми за изземането на пълномощията му.

Видеозаписът е първото проявление на Земан от влизането му в болница на 10 октомври.

На конференция началникът на президентската канцелария Вратислав Минар отбрани дейностите на администрацията по отношение на хоспитализацията, отхвърляйки рецензиите, че положението на президента се пази загадка.

На показаното видео се вижда по какъв начин ръководителят на долната камара на Народното събрание Радек Вондрачек се среща със Земан, който подписва декрет за привикване на Народното събрание в новия му състав на 8 ноември. На записа се вижда по какъв начин Земан лежи на болнично легло и беседва с Вондрачек и още трима души.

Вондрачек е отишъл да види Земан на 14 октомври. Срещата е била по искане на президента, сподели Минар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР