Сътрудничеството в сферата на иновациите и научните изследвания е ключово

...
Сътрудничеството в сферата на иновациите и научните изследвания е ключово
Коментари Харесай

Радев: Сътрудничеството при иновациите и научните изследвания е ключово за „Три морета“

Сътрудничеството в областта на нововъведенията и научните проучвания е основно за реализирането на задачите за съгласуваност в областите енергетика, превоз и цифровизация на самодейността „ Три морета “. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 организира среща с ръководителя на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения Мартин Дановски.

Обсъдена беше концепцията за основаване на мрежа от организации и органи в региона на нововъведенията, функциониращи на територията на страните участнички в самодейността. По думите на президента сходна среда на съдействие и продан на опит би могла да мултиплицира капацитета на страните от „ Три морета “ да възнамеряват, подсигуряват финансиране и осъществят високотехнологични планове в по-голям мащаб.

На срещата бе препоръчано Агенцията да спомага и за идентифицирането на основни национални планове в региона на науката, образованието и нововъведенията, които да намерят реализация в границите на самодейността „ Три морета “. По думите на българския президент усилването на този акцент на самодейността ще стимулира българските млади експерти да развиват капацитета си в страната и по едно и също време с това да способстват за визията на „ Три морета “ за добавена стойност и трайно повишение на стандарта на живот в Централна и Източна Европа.

Президентът Румен Радев уточни, че събитията, съпътстващи провеждането на срещата на върха на самодейността „ Три морета “, ще основат благоприятни условия за привличане на сериозен капиталов интерес към български планове и посредством съдействие с огромни софтуерни компании.

Председателят на организацията Мартин Дановски изрази кардиналното единодушие за намиране на ефикасни способи за партньорство в границите на Инициативата „ Три морета “. България ясно е декларирала упоритостта си за стопански напредък, основан на нововъведения и просвета, а Държавна организация за научни проучвания и нововъведения ще способства за синхронизиране на всички основни български планове в тази област, както и за идентифициране на принадлежности за финансирането им, уточни по време на срещата Мартин Дановски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР