Сътрудничеството на Технически университет-София с Huawei Technologies България за създаването

...
Сътрудничеството на Технически университет-София с Huawei Technologies България за създаването
Коментари Харесай

Huawei ICT академия в Техническия университет осигурява подготвени кадри за бизнеса

Сътрудничеството на Технически университет-София с Huawei Technologies България за основаването на първата българска Huawei ICT академия стартира преди една година - през април 2020 година Учредена е при започване на юни с концепцията през образователната 2020/2021 година да стартира провеждането на курсове със студентите. Заради пандемията от COVID-19 проектите за разрастване на активността на Huawei ICT Academy ще бъдат осъществени в цялостен мащаб през тази година.

„ Като един от най-големите производители на мрежово съоръжение, Huawei вкарва нов модел на образование по компютърни мрежи, при което не се употребяват единствено симулатори, а и действителни модерни устройства, предоставени от компанията. С тяхна помощ студентите получават нови знания и уголемяват своите на практика умения, които са търсени от бизнеса ", съгласно гл. ас. доктор Георги Цочев, сертифициран учител в академията.

Осъвременени са курсовете по „ Мрежова осведомителна сигурност " в магистърската стратегия „ Компютърни системи и технологии " и бакалавърската стратегия „ Информационни технологии в промишлеността ". Включени са на практика занятия със профилираното Huawei съоръжение, конфигурирано в „ Лаборатория по киберсигурност и предварителна защита ".

„ Завършването на профилираната стратегия на Huawei ICT академията дава на студентите на практика познания и умения, които са мощно ценени от работодателите. Програмата е предопределена за всички IT фрагменти, искащи да разширят познанията си за създаване и поддържане на решения за осведомителна сигурност за дребния и междинния бизнес. Търсенето на експерти в региона на мрежовото администриране, отбраната на информацията, конфигурацията на защитни стени (firewalls) и въобще мрежовата сигурност в страната е голямо. Специалисти с такива знания и сега се търсят във всички огромни компании с предложения за заплати над 4000 лева ", съобщи доцент доктор Антония Ташева - координатор на Huawei ICT Academy към Техническия университет и заместник-декан на Факултет „ Компютърни системи и технологии ".

Плановете за развиване на Huawei ICT академията включват увеличение на броя на обучаемите и узаконяване на още преподаватели в допълващи тематики. Партньорството сред университета и бизнеса, в тази ситуация с Huawei, способства за поддържането на настоящи образователни стратегии, които да обезпечат готови фрагменти за потребностите на бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР