Сътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха

Сътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха ...

Експерт: Дори и да не иска, БСП ще вдигне ръце за кабинет на СлавиСътресенията в БСП и ниските резултатите след парламентарния вот доведоха до редица въпроси за бъдещето на столетницата. С някои отговори в студиото на Денят ON AIR бe политическият анализатор проф. Захари Захариев.

Според него е второстепенен въпрос дали Корнелия Нинова ще подаде оставка. Още по темата8 апр 2021 22:3257 апр 2021 16:08997"Всичко онова, което се развива от нейна страна, е като сценарий - тя търси закачки, уловки, с които би могло този въпрос да отпадне, да го избегне. Това е една мантра. Тя разчиства всички онези, които имаха друг глас, различен от този на партията, но тя не разбра една проста истина - ти можеш да махнеш някои хора от Националния съвет, но това са емблематични личности, чийто глас звучи и през медиите. Хора, които имат пряка комуникация с основни партийни структури, които формират гражданското мнение, и не само в БСП", заяви анализаторът.

И допълни още, че искането на оставката от страна на Янаки Стоилов и Крум Зарков е закъсняло.

"Когато трябваше, не чухме нито един глас, опит за пренареждане на пасианса в бъдещето ръководство на БСП. Те си дават сметка, че тази драма не може да продължава, защото изходите са два: единият е летален за БСП, катастрофален за политическата стабилността на българската държава. Вторият - действително БСП иска Корнелия или не, те вървят към свикване на конгрес с промени в ръководството", обясни проф. Захариев.

Според него политическото бъдеще на Нинова измества центъра на внимание към последствията от проблема, а именно загубата на идентичност на идейно-политическата същност на БСП по отношение на потребностите на българското общество.

Играта на г-жа Нинова, според професора е - "дайте отново да се опитаме да се закачим за онези, които бяха припознати като рушители на статуквото, имам предвид протестърите, и да им предлагаме разни форми, да се закачим за тях, защото са срещу ГЕРБ - това са безсмислици", .

И прогнозира, че всъщност - дори и да не искат, БСП ще вдигнат ръце за един кабинет, който е предложен от Слави Трифонов.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg