Сателитният интернет има потенциал да осигури достъп до мрежата във

...
Сателитният интернет има потенциал да осигури достъп до мрежата във
Коментари Харесай


Сателитният интернет има потенциал да оси


Сателитният интернет има капацитет да обезпечи достъп до мрежата във всяко място на планетата
(снимка: Starlink)

Може би мнозина мислят, че хората по целия свят ще се радват на опцията да употребяват сателитен интернет? Но управляващите в Индия не одобряват с удоволствие сходни предложения.

Правителството на Индия е наредило на Starlink неотложно да спре „ резервирането/предоставянето” на сателитна интернет услуга в страната, до момента в който не получи лиценз за работа, заяви.

Подразделението на SpaceX се записва като бизнес в Индия на 1 ноември и стартира да приема предварителни поръчки, само че към момента няма позволение за пускане на услугата. Властите също по този начин не предлагат на клиентите да се записват на този стадий.
още по темата
Засега компанията за сателитен интернет отхвърля мнения по случая. Тя не е определила твърда дата за дебюта на Starlink в Индия, макар че се стреми към 200 000 връзки в страната до края на 2022 година

Понастоящем услугата на Starlink е налична в 21 страни, най-вече във тип на обществени бета проби. Въпреки това SpaceX има изключително мощен тласък да „ покрие” Индия допустимо най-бързо.

Страната има огромен дял на селското население, доста от които нямат надеждна и скоростна връзка към интернет. Показателно е и, че за времето откогато стартира да събира предварителни поръчки в Индия, Starlink е получила над 5000 претенции за включване на услугата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР