Сателитни снимки показват значителни нови щети по Каховската ВЕЦ в

...
Сателитни снимки показват значителни нови щети по Каховската ВЕЦ в
Коментари Харесай

Нови щети по Каховската ВЕЦ след руското изтегляне от Херсонска област

Сателитни фотоси демонстрират обилни нови вреди по Каховската Водноелектрическа централа в Херсонска област, Южна Украйна, след изтеглянето на съветските войски от региона, съобщи Ройтерс. Те са били снимани от американската компания " Максар " (Maxar) през вчерашния ден. На фотосите се вижда също, че няколко моста над река Днепър са развалени. Вчера украински бойци влязоха в Херсон, където бяха посрещнати от ликуващи локални поданици, откакто Русия разгласи в сряда, че ще се изтегли от града - единствения регионален център, който бе превзела, откогато нахлу в Украйна на 24 февруари.
Прочетете още
" Сателитни фотоси тази заран... разкриват обилни нови вреди по няколко моста и (язовирната стена на Каховската ВЕЦ) след съветското евакуиране от Херсон през река Днепър ", споделиха от " Максар " в изказване. Според американската компания за сателитни фотоси са били " съзнателно унищожени " сектори от северната част от язовирната стена и шлюзове.

По-рано тази седмица Русия упрекна Украйна, че обстрелва тази огромна водноелектрическа централа - изказване, което не е потвърдено по самостоятелен път.

И двете страни в спора неведнъж си насочиха взаимни обвинявания в проекти за взривяване на язовирната стена - нещо, което би провокирало наводняване надолу по Днепър и
Всичко за Вашата сватба
евентуално би провокирало съществени опустошения в региона на Херсон, отбелязва Ройтерс.

Междувременно през цялата нощ продължиха празненствата в Херсон, който от през вчерашния ден още веднъж е под украински надзор. С шампанско хората отпразнуваха освобождението на града. Украинското знаме към този момент се вее над административните здания. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова момента " исторически " и благодари на жителите на Херсон, че не са изгубили вяра и не са предали страната си.

Руската войска удостовери, че над 30 000 съветски военни, както и 5 000 единици оръжия и военна техника са изтеглени на източния бряг на река Днепър. При контраофинзивата украинските елементи са съумели да си върнат контрола в 41 селища в Херсонския регион.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg