Сателитни снимки показват големи щети и няколко унищожени руски бойни

...
Сателитни снимки показват големи щети и няколко унищожени руски бойни
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват щетите по базата в Крим, която беше разтърсена от серия взривове

Сателитни фотоси демонстрират огромни вреди и няколко унищожени съветски бойни самолета във военновъздушна база в Крим след детонациите по-рано тази седмица, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Базата " Саки " в западната част на анексирания от Русия украински полуостров беше разтърсена от поредност гърмежи във вторник. Един човек почина, деветима бяха ранени.

Украйна не е поела отговорност, само че новите доказателства, забележими на сателитните фотоси, загатват, че става дума за целенасочена офанзива, отбелязва Би Би Си.

Фотографиите, направени и предоставени от американската компания " Планет лабс " (Planet Labs), демонстрират огромни обгорели площи след породените от детонациите пожари.

Основните писти на военновъздушната база наподобяват непокътнати, само че най-малко осем самолета са развалени или унищожени, като на фотосите ясно се виждат няколко кратера. Повечето от тях са в избрана зона, където огромен брой военни самоти са били паркирани навън - надалеч от прикритието на хангарите.

Снимките след гърмежите, направени от компанията " Планет лабс ", която следи стотици сателитни канали над Украйна, са първото без значение удостоверение, че базата може да е понесла вреди. Досега детайлностите за степента на влияние на детонациите върху базата бяха нищожни.

Все още няма информация за това по какъв начин се стигнало да вредите в базата и какво ги е предизвикало, показва Би Би Си.

Русия твърди, че детонациите са били породени от детониране на муниции поради неспазване на разпоредбите за пожарна сигурност.

Според военновъздушните сили на Украйна десетки съветски военни самолети са били унищожени при гърмежите.

Русия отхвърли да са били нанесени вреди на нейни самолети. Новите фотоси обаче демонстрират, че нейните изказвания не са правилни, отбелязва Би Би Си.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР