Сателитни снимки на места от българското Черноморие от периода 2003-2004

...
Сателитни снимки на места от българското Черноморие от периода 2003-2004
Коментари Харесай

Бетонофрения – Българското Черномориe около 20 години по-късно

Сателитни фотоси тук-там от българското Черноморие от интервала 2003-2004 и такива, правени в интервала 2017-2019 разкриват мащаба на застрояването на Българското Черноморие. Те са събрани във фейсбук албума, наименуван " Бетонофрения " от Борислав Борисов, който е админ на фейсбук групата " Да не допуснем село Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг ". Той е употребявал сателитни изображения от Гугъл Earth, които демонстрират зелени морски кътчета се трансформират в хотели с басейни, вилни селища, къщи, а по брега на морето се появяват здания и яхтени пристанища.

" Създавам албума, с цел да видят всички черно на бяло до какво водят закононарушенията против природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те вземат участие в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съизвършител в това заличаване!!! ", написа Борисов по поста си.

" Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани брегове ги чака една и съща орис, в случай че единствено се цъка с език и се гледа в профил. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на " Зона А ", посредством коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!! ", счита той.

Робинзон

Камчия
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР