Сателитни снимки на американската космическа станция НАСА разкриха, че в

...
Сателитни снимки на американската космическа станция НАСА разкриха, че в
Коментари Харесай

Пожарите в Африка са три пъти повече, отколкото в Амазония

Сателитни фотоси на американската галактическа станция НАСА разкриха, че в Централна Африка са зародили 3 пъти повече пожари спрямо Амазония. Най-засегнатите африкански страни са Ангола и Конго.
Междувременно, на фона на вербалните борби сред президента на Бразилия и френския му сътрудник, бразилското държавно управление отхвърли финансовата помощ, препоръчана от страните-членки на Г-7, с мотив, че Европа има по-голяма потребност от тези средства за възобновяване на личните си горски площи.

Данните на НАСА демонстрират, че за интервал от 48 часа предходната седмица в Ангола са зародили близо 7000 огнища, в Демократическа република Конго - 3400, до момента в който тези в Бразилия са над 2500.

Наричат ги " вторите зелени дробове на Земята " - горите на Субсахарска Африка се простират на 3,3 милиона кв. километра.

Подобно на тези в Амазония, горските площи на Конго всмукват голямо количество въглероден диоксид. И са леговище за многочислени застрашени скотски типове.

Основна причина за пожарите в Конго е обезлесяването. В страната единствено 9% от популацията има достъп до електричество, което принуждава останалите 91 % да употребяват дървен материал за отопление и готвене.
Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации: Всички гори са от витално значимо значение за здравето на хората, както Амазонската, по този начин и в Африка и Индонезия.

 © БГНЕС
Бразилия отхвърля финансовата помощ, препоръчана от Г-7 за битка с пожарите. Френският президент разгласи, че сумата от 22 млн. $, предопределена най-много за покупка на противопожарни самолети, ще бъде налична незабавно. Но външният министър на Бразилия съобщи, че финансовата помощ не е нужна, защото към този момент действат интернационалните механизми за залесяване. Заради персоналните нападки, които бразилският президент насочи към първата дама на Франция, известният публицист Паулу Коелю се извини в " Туитър " на Франция.
Паулу Коелю: Моля за опрощение, хиляди пъти апелирам за извинениe. Това е едно малко тъжно видео, с което желая да помоля за опрощение френските си другари, президента на Франция, за истеричната, бих споделил, рецесия на Болсонаро към Франция.
Разследване на БиБиСи разкри, рекордното количество зародили огнища в Амазония съответствува с внезапния спад на наложени санкции за еконарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР