Сатанизират ни, търпим тежки загуби. Нашият разговор с тях няма

...
Сатанизират ни, търпим тежки загуби. Нашият разговор с тях няма
Коментари Харесай

Шефът на Джи Пи Груп: Хора с определени интереси ни сатанизират

Сатанизират ни, поносим тежки загуби. Нашият диалог с тях няма да се състои през медиите, а в съда. Има избрани групи от хора, които имат избрани ползи, желаят да ни вкарат в режим на пояснение . Това съобщи шефът на " Джи Пи Груп " Владимир Житенски, който посочи, че били подадени правосъдни искове. Единственото съответно обаче по въпроса беше, че ставало въпрос за избрани притежатели на медии.

Житенски беше безапелационен – че не е правилно, че " Джи Пи Груп " е рязала и горила документи, свързани с корупционни практики с европейски средства (бел. ред. - така наречен спекулация " Джи Пи Гейт ", която потегли от уеб страницата за проверяваща публицистика " Биволъ " ) а било скандално, че името на компанията е обвързвано с убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова. Директорът обаче отхвърли, че изявлението на премиера Бойко Борисов да бъдат извадени от всички публични поръчки предизвикало реакцията на компанията да се отдръпна от плановете за градеж на тунел " Железница” и обновлението на линията на трамвай номер 5 в София. Имало обаче " политически водачи ", които сатанизирали " Джи Пи Груп " - от думите на Житенски не стана ясно кои тъкмо.

Линчуват ни обществено – желая да им кажа, че улиците по които се движат, са строени от български строители, техните предци. Границата беше прекрачена брутално, възмути се Житенски, продължавайки да приказва в трето незнайно лице, множествено число. Той добави и, че в публичните поръчки в България не взе участие " единствено една птичка ". Нито един търг в България не се печели на база механически спецификации - работи се на най-ниска цена. Ние даваме най-хубавото качество за най-ниска цена , изясни Житенски.

Попитан от Нова телевизия дали откакто завърши със правосъдните каузи, " Джи Пи Груп " ще се върне към публичните поръчки, шефът на компанията отговори, че може би щяло да стане със промяна на местата - те да си създадат неправителствена организация и да бъдат съдници. Той сподели и, че една трета от оборота на компанията бил от публични поръчки, само че по този начин и не посочи какви тъкмо и съответно загуби търпи " Джи Пи Груп " поради " Джи Пи Гейт ", като използваше само думата " огромни ".

Нали желаят светлина – даваме образец за това с дейностите си, освен строителният отрасъл е разяден. Нека тези, които вършат проверяващата публицистика, да се насочат, сподели още Житенски. Той изрично отхвърли, че в миналото е имало стопански или политически чадър над " Джи Пи Груп ". Не сме инструмент за политически игри, акцентира шефът на " Джи Пи Груп ".

Припомняме, че през вчерашния ден (15 октомври), основният прокурор Сотир Цацаров разгласи, че е натрапен запор на паричен превод от 14 млн. лв. към непозната банка, обвързван с " Джи Пи Груп ". Компанията обаче отхвърли да са запорирани нейни средства - запорирани били пари на свързани с " Джи Пи Груп " компании.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР