Състоянието на заразения с коронавирус бизнесмен Николай Банев се влошава,

...
Състоянието на заразения с коронавирус бизнесмен Николай Банев се влошава,
Коментари Харесай

Състоянието на заразения с COVID-19 Николай Банев се влошава, отказват да го преместят в болница

Състоянието на инфектирания с ковид предприемач Николай Банев се утежнява, оповестиха от фамилията за Флагман.бг. Както към този момент информирахме в събота той е диагностициран с ковид-19, само че единственото, което е направено за него е да бъде изместен в изолатора.

„ Доколкото разбрах не е добре, с доста висока температура, повръщане, мощни болки. Трябват му съответни медицински грижи. Той е мощно алергичен и преди да се предприеме каквото и да е лекуване, е належащо да се създадат алергични проби. Депозирали сме молба да му бъде обезпечена болнична помощ, която все още към момента не е почетена. Надяваме се скоро да бъде признат в болница, тъй като забавянето при него може да се окаже съдбовно “, сподели пред Флагман.бг юристът му Надежда Самарджиева.

„ Не се подхващат никакви ограничения. Това е безспорна инквизиция. Николай е в рискова група, над 60 години с три съпътстващи болести и е пред планувана интервенция, която трябваше да се извърши на 8 март “, сподели от своя страна брачната половинка му Евгения Банева.

Николай Банев е бил контактен с най-малко 30 индивида от 11-ти отряд в Централния софийски затвор. Със сигурност е пламнала зараза, тъй като през днешния ден стана ясно, че с ковид-19 е и Димитър Желязков. Въпрос на време е да стане ясно дали има и други инфектирани.

Защитата на Николай Банев от месеци се пробва да убеди Специализирания съд да му промени мярката за неотклонение в по-лека, защото от дълго време е минал несъразмерния период на задържане.

Бизнесменът е зад решетките от две години и половина, а делото против него едва-едва се точи. Прокуратурата желае да бъдат разпитани над 700 очевидци, а до този миг пред съда показания са дали не повече от 30-ина души.

Защитата от месеци се пробва да убеди Специализираният съд да приложи декларацията, призната през март м.г. от Европейския парламент за отнасяне на арестуваните лица с различни по-леки ограничения по отношение на Ковид-19 и да освободи Банев под домакински арест, тъй като има риск от заразяване, само че причините им до момента не бяха одобрявани.

Сега той към този момент е болен, а положението му се утежнява с всеки минал час. Въпреки това към момента няма позволение да бъде изместен в болница за лекуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР