Състоянието, като километри и обхват, на основните магистрали е изключително

...
Състоянието, като километри и обхват, на основните магистрали е изключително
Коментари Харесай

Иван Шишков: Имаме само 870 от 2100 км стратегически пътни участъка

Състоянието, като километри и обсег, на главните автомагистрали е извънредно незадоволително, както и положението като дължина и връзки. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, който с екипа си показа положението на автомагистралите на България и визията за тяхното доизграждане и развиването на пътната мрежа в страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Шишков съобщи, че част от работата е на Министерство на регионалното развитие, взаимно с Агенция " Пътна инфраструктура ". Той обаче акцентира, че тя е стартирана от предходния кабинет.

" България се нуждае от 2100 км стратегически пътни сектори, досега са построени 870 км ", заяви районният министър.

Арх. Шишков изясни, че до 2000 година са издигнати 15,43% от автомагистралите, от 2000 година до 2010 са издигнати 6,66%. След 2010 година са издигнати 19,33%.

8,86% км са секторите на автомагистралите, които се строят сега. 10,9% км са секторите с планова подготвеност.

Шишков напомни, че автомагистралата, която се строи сега Русе — Бяла скоро ще бъде публично оповестена за народен обект, като сега предлагането е гледано във Върховен съвет.

" Магистрала " Европа " за мен беше най-проблемният сектор ", сподели той и добави, че няма утвърден обстоен организационен проект, дори и там, където е имало план на подготвеност, е имало закъснение със самите процедури.

Министърът на районното развиване заяви, че 38,19% са бъдещите сектори на автомагистралите, които би трябвало да бъдат издигнати.

" Русе — Маказа е извънредно значимо направление ", посочи той и добави, че оттова минава връзката от Румъния за Гърция. Шишков е безапелационен, че е значимо оптимално бързо да се проектира и да се построи.

" Магистрала " Черно море " е в доста незадоволително положение на тематика планиране ", заяви той. Според него е доста значима и автомагистрала " Рила ", защото " този кръг е връзка с три автомагистрали " — " Тракия ", " Хемус " и " Струма ", в това число и със Северна Македония. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР