Състезателят по ски алпийски дисциплини Щефан Луитц ще пропусне остатъка

...
Състезателят по ски алпийски дисциплини Щефан Луитц ще пропусне остатъка
Коментари Харесай

Увредена кръстна връзка вади Щефан Луитц до края на сезона

Състезателят по ски алпийски дисциплини Щефан Луитц ще пропусне остатъка от сезона. Германецът е контузил коляното си при рухването в гигантския слалом през вчерашния ден на международното състезание в шведския зимен център Оре.
 Феноменалната Микаела Шифрин стана първата жена с 4 следващи трофеи в слалома
Веднага след мъчителната среща със снега Луитц беше откаран в болница в Йостерсунг за обзор на лявото му коляно. Лекарите са открили увреждане на връзка.

Засега интервенция не се постанова, само че Луитц ще би трябвало да почива най-малко шест седмици. Германецът скъса кръстна връзка на същото коляно през декември 2017 година.

Добрата вест от Оре е, че цели трима българи ще карат в слалома в неделя. Алберт Попов и Камен Златков имат нужните точки, а през днешния ден Йоан Тодоров се класира, откакто кара сполучливо в квалификациите.

Българинът приключи 11-и с общо време от 1:36:42 минута и се причислява към Попов и Златков, които се класират непосредствено за главното съревнование поради положителните си точки по ФИС.

За последно България е била с трима състезатели на слалом на международно състезание през 2011 година в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

Първенството в Оре приключва със слалома при мъжете на 17 февруари, а двата манша са надлежно от 12:00 и 15:30 часа българско време.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР