Състезателното подразделение на Lamborghini- Lamborghini Squadra Corse, разпространи първото изображение

...
Състезателното подразделение на Lamborghini- Lamborghini Squadra Corse, разпространи първото изображение
Коментари Харесай

И Lamborghini се впуска в Hypercar битката на FIA

Състезателното поделение на Lamborghini- Lamborghini Squadra Corse, популяризира първото изображение и информация по отношение на решението на именитата марка да се впусне в конкуренцията наречена клас Hypercar на шампионата за устойчивост FIA WEC и IMSA WeatherTech Sports Car Championship (GTP клас).

Разработката на напълно нов спортен LMDh (Le Mans Daytona hybrid) първообраз с електрифицирана хибридна задвижваща система, който се чака да бъде изцяло подготвен за дебют през 2024, ще даде опция на Lamborghini да се бори освен за победи в целия шампионат, само че също по този начин и в емблематичните съревнования 24 часа на Льо Ман, 24 часа на Дайтона и 12 часа на Себринг.

"Тази стъпка в най-висшия ешалон на автомобилните надпревари съставлява значим миг за нашата компания ", разяснява Стефан Винкелман, изпълнителен шеф и ръководител на Lamborghini.

"Ще мерим сили с най-хубавите на най-предизвикателните места. От една страна това ще направи нашата сполучлива спортна стратегия още по-видима, само че също по този начин ще ни разреши да тестваме нашите бъдещи технологии: LMDh прототипите ни ще се трансфорат в нашата най-сложна лаборатория на четири колела ", добавя Винкелман.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР