Състезателките ни на сабя завършиха четвърти отборната надпревара в Сеговия

...
Състезателките ни на сабя завършиха четвърти отборната надпревара в Сеговия
Коментари Харесай

Девойките ни четвърти на Световната купа на сабя в Сеговия

Състезателките ни на сабя приключиха четвърти отборната конкуренция в Сеговия (Испания), годна за Световната купа при девойките.

Йоана Илиева, Емма Нейкова, Белослава Иванова и Елица Станимирова победиха в първия кръг отбора на Полша с 45:44. На четвъртфиналите българките се изправиха против Германия и се постановиха с 45:35. На полуфинала нашите играха против Унгария и отстъпиха с 40:45.

В крайното класиране първото място зае тимът на Унгария с 64 точки, на второ място останаха девойките на Съединени американски щати с 52 точки, трети са рускините с 40 точки, а българките заслужиха четвъртото място с 36 точки.

В самостоятелната конкуренция най-хубавата ни сабльорка Йоана Илиева с треньор Ивайло Воденов приключи на пето място. Българката стартира надпреварата чудесно, като в групите записа шест победи, нито една загуба и влезе в елиминациите с най-хубав резултат. В дуела за място измежду най-хубавите 32 Йоана победи Хонър Джонсън от Съединени американски щати с 15:13, а по-късно се наложи с 15:10 над Алексис Англейд от Съединени американски щати. В срещата за място измежду най-хубавите осем миналогодишната носителка на Световната купа при девойките победи Дария Дрозд от Русия с 15:12. На четвъртфиналите след оспорван дуел сабльорката ни отстъпи с 14:15 на рускинята Валерия Кобзева и приключи на пето място.

Белослава Иванова остана 37-ма, а Емма Нейкова – 84-та.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР