Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, двукратните Европейски шампионки на двойки

...
Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, двукратните Европейски шампионки на двойки
Коментари Харесай

Сестри Стоеви ще участват на Олимпиадата!

Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, двукратните Европейски шампионки на двойки дами (2018, 2021) - Стефани и Габриела Стоеви, ще играят на Олимпиадата в Токио.

Това стана ясно, откакто Световната федерация по Бадминтон, разгласи края на квалификационния цикъл за Игрите.

Още по-хубавата вест е, че с помощта на точките, извоювани от Европейската купа преди две седмици, състезателките ни изместиха от осмото място за Олимпиадата тайландската двойка и по този начин усилиха шанса си за по-добър чоп за групите - да бъдат втори сложени в предварителната си група, което може да отвори огромен късмет за атакуване на призовите места, а за какво не и медали.

Треньорът Неделчо Кесов разяснява триумфа: " Горди сме, че състезателки на състезателен клуб от Пазарджик - “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, донесоха квота за Олимпийските игри за България, където ще имаме и опция за атакуване на призово класиране.

Благодарим на нашите Златни девойки, както за извоюваната втора Европейска купа на името на пазарджишкия спорт, по този начин и за класирането им за Олимпиадата, което е продължение на традицията пазарджишки бадминтонисти да бъдат част от най-високия конгрес в спорта.

Изключителни благодарности към кмета на град Пазарджик Тодор Попов и ръководителя на бранш спорт към Община Пазарджик Ренета Камберова за това, че преди три години и половина ни повярваха и поставиха неимоверни старания да убедим и да притеглим към пазарджишкия спорт двете топ състезателки. Както и на сестри Стоеви, че повярваха в плана за развиване на пазарджишкия спорт и сложиха началото на един страховит интервал с две Европейски трофеи, няколко Държавни трофеи на единично и двойки дами, Държавна отборна купа за дами, а в този момент и олимпийска квота на името на пазарджишкия спорт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР