Състезателката по акробатика продава отличието си Снимка: ДарикНосителката на два

...
Състезателката по акробатика продава отличието си Снимка: ДарикНосителката на два
Коментари Харесай

Шампионка продава златния си медал, за да помогне на 8-годишния Алекс

Състезателката по акробатика продава оценката си Снимка: Дарик
Носителката на два златни медала в акробатиката от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова провежда акция, с цел да подкрепи лекуването на 8-годишния Алекс Ангелов, като реши да се раздели с едното отличие, извоювано дружно с Панайот Димитров в Аржентина.

„ Искам да оказа помощ, като продам единия от двата си златни медала с идея за Алекс, който е на 8 годинки и се нуждае от помощ. Диагностициран е с доста тежък израстък в мозъка. Светлина в тунела, обаче ИМА! С доста сили, религия и средства, има доста положителни прогнози за развиването на Алекс. Като за начало би трябвало да премине през химио и протонно терапия, която в България не се предлага. Затова отива в Германия, където доста такива случаи приключват с добър край. Нека да помогнем на Алекс да завоюва неговия златен орден за живота му! Нека всеки, който има интерес, да се свърже с мен на персонално известие. Цялата сума ще бъде преведена на сметката на Алекс “, написа в обществените мрежи Мариела Костадинова.

Алекс, който е брат на някогашната състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с доста тежък израстък в мозъка. Заради местоположението на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невероятно. Момченцето би трябвало да се премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това фамилията се е спряло на лекуване в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лв. обаче е непостижима за околните на детето.

Към апела за помощ на Мариела Костадинова се причислиха акробатките Полин Петрова и Маринела Люцканова и някогашната гимнастичка Грета Банишка, които също предложиха за продажба свои движимости, оповестява Дарик.

Полин Петрова, която е националната състезателка по акробатика, финалистка във типа “женски двойки ” от европейското състезание по за юноши и девойки в Пезаро 2021 и Маринела Люцканова, която също е състезателка по акробатика взеха решение да се разделят с балните си рокли. Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в самодейността като предложи за продажба първото си трико от първото си европейско състезание, както и балната си рокля. Ето по какъв начин може да помогнете на Алекс:

Револют номер: 0886777555
По банков път:
IBAN: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
Банка: UniCredit Bulbank
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР