Състезателите Калоян Стаменов, Антон Ризов и треньорът Стоян Стаменов отпътуваха

...
Състезателите Калоян Стаменов, Антон Ризов и треньорът Стоян Стаменов отпътуваха
Коментари Харесай

България ще участва с трима състезатели на Световната купа по спортна стрелба в Южна Корея

Състезателите Калоян Стаменов, Антон Ризов и треньорът Стоян Стаменов отпътуваха тази заран за Чангвон, Южна Корея, където на 9 юли стартира Световната купа по спортна пукотевица.

Двамата ни национали на револвер и пушка бяха в чудесно въодушевление на софийското летище и заредени с упоритостта за призово класиране от идното им присъединяване в Далечния изток. Стаменов ще стреля на 10 метра с пневматичен револвер, а Ризов на 10 и 50 метра с пушка. Много сериозна конкуренция чака българите, като в техните дисциплини има над 100 декларирани състезатели от целия свят.

„ Ще бъдат тежки стрелби, тъй като присъединяване на Световната купа носи точки за класиране на Олимпиадата и всеки желае да заеме най-предна позиция, с цел да е по-напред в ранглистата. Особено при Ризов, там ще бъде евентуално с спомагателна подготовка за влизане във финала. Много са записаните, като всяка страна има право на трима в дисциплинираност и конкуренцията е изключителна. Всичко може да стане до последния изстрел. Калоян е седми сега в класирането на 10 метра револвер в света и позицията му дава големи шансове за квота, само че би трябвало да бъде постоянно на високо равнище, тъй като стават разбърквания след всяко съревнование. Вярвам, че и двамата ще създадат мощно показване и ще влязат измежду първите осем, за какво не и медали. Калоян Стаменов сподели класата си на последното издание на Световната купа в Баку, където завоюва сребърното отличие “, сподели преди заминаването Стоян Стаменов, татко и треньор на Калоян.

Участието на българите на Семеен кодекс стартира на 10 юли с пневматична пушка на Антон Ризов на 10 метра, ден по -късно е Калоян Стаменов с револвер ( 10 метра). На 15 юли още веднъж Ризов ще стреля на 50 метра с малокалибрена пушка от три положения.

„ Няма лесни надпревари в нашия спорт, още повече Световна купа. Най-добрите от целия свят ще бъдат в Южна Корея и борбата ще бъде невероятна на револвер и пушка. Калоян и Антон са доста положителни стрелци и нека да повторят подготвителните си резултати и на идното им присъединяване в Чангвон. Знам от спортните си години, че упованията за медали постоянно тежат, и по тази причина не желая да върша прогнози за класирането им. И двамата имат оценки от огромни шампионати и знаят какво е да бъдеш измежду най-хубавите на подобен конгрес. Стискам им палци да имат и малко шанс “, показа ръководителят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР