Състезание по скоростно изкачване на Копитото в памет на алпиниста

...
Състезание по скоростно изкачване на Копитото в памет на алпиниста
Коментари Харесай

Състезание по скоростно изкачване на Копитото в памет на Боян Петров на 3 октомври

Състезание по скоростно нанагорнище на Копитото в памет на алпиниста Боян Петров ще се организира на 3 октомври, събота.

" Искрено имаме вяра, че по този начин отдаваме респект на Боян Петров - идеалист, откривател, играч, мотор, мотиватор, подстрекател ", обявиха уредниците.

Тази година изкачването на Пътеката на Боян Петров е отдадено на Кангчендзьонга. Това е третият по височина връх на земята (след Еверест и К2). Намира се в Хималаите на границата сред Сиким, Индия и Непал. Името му значи " петте съкровищници на великия сняг ". Боян Петров е първият българин, изкачил Кангчендзьонга на 20 май 2014 година. Това е вторият обуздан от него осемхилядник.

Изкачването има спортен темперамент. От старта в Княжево в продължение на три километра участниците ще се състезават повече със себе си, в сравнение с с другите участници. Ето за какво, а и поради епидемиологичната конюнктура, всеки играч започва, когато пожелае сред 08:00 и 12:00 часа. Времето ще се регистрира от чип, прикован към спортния номер.
 , само че може да се направи и на място в деня на надпреварата. Организаторите предлагат тези, които са се записали, да си вземат стартовите пакети на 1 и 2 октомври сред 08:00 и 20:00 часа на адрес: София, ул. " Янтра 5 ", вх. Б, ет.1, ап.5.

Тази година не се изисква такса присъединяване, само че всеки може да поддържа отганизцията със сума по личен избор в готова за задачата кутия.

Награди, медали, документи и лакомства ще има за всеки, който се осмели да изкачи Копитото 2020 - Кангчендзьонга 8586 метра!

На ще има изчерпателна информация за техническите и организационни детайлности. Организаторите се надяват, че всеки, който се изкачи на върха, ще откри храброст и мотивация да се изправи пред личните си провокации и с цялата си сила и воля да направи крачка от своето огромно Пътешествие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР