Състезание по краснопис, поетичен рецитал и масова декламация на българската

...
Състезание по краснопис, поетичен рецитал и масова декламация на българската
Коментари Харесай

Масово декламираха кирилицата в старозагорско училище

Състезание по калиграфия, лиричен рецитал и всеобща рецитация на българската писменост се организира в старозагорското СУ „ Христо Смирненски “ в навечерието на 11 май – Ден на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий. Проявите са част от просветителния театър „ Солунските братя “.  
В патриотичния филмово-театрален урок се включиха възпитаници от първи до четвърти клас, които вземат участие в групи за в допълнение образование по Проект „ Подкрепа за триумф “.  
 Караянчева: Горди сме, че над 300 млн. славяни пишат на кирилица Караянчева: Горди сме, че над 300 млн. славяни пишат на кирилица
Днес, прекланяйки глава пред делото на светите братя Кирил и Методий, ние сме горди, че над 300 милиона славяни пишат на кирилица, коят...
Учениците се потопиха в епохата на светите братя посредством въздействащ филм, динамичен спектакъл и незабравими стихове.  
Поощрени от водещия на урока Искрен Красимиров, който е режисьор, артист и създател на план „ НЕзабравимата България “, децата интензивно отговаряха на въпроси за българските будители. По-смелите пък се превъплътиха в функциите на Кирил и Методий и описаха за живота и делото на славянските просветители и съпокровители на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР