Състав на Софийския градски съд върна на прокуратурата делото срещу

...
Състав на Софийския градски съд върна на прокуратурата делото срещу
Коментари Харесай

Съдът върна на прокуратурата обвинението срещу бившия шеф на АПИ

Състав на Софийския градски съд върна на прокуратурата делото против Лазаров. Съдът желае да се отстранят позволени процесуални нарушавания. За през днешния ден беше планувано разпоредителното съвещание.

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 7-дневен период.

Бившия ръководител на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " Лазар Лазаров е упрекнат в умишлена занемареност в изключително огромни размер, която представляваща изключително тежък случай.

Припомняме, че Лазар Лазаров бе упрекнат в края на април . Прокуратурата твърди, че в интервала от 7 август 2014 година до 30 юни 2015 година като ръководител на АПИ съзнателно не е положил задоволително грижи за ръководенето и ръководството на повереното му имущество при строително-монтажни работи по лот 1 на автомагистрала " Марица " и от това са последвали обилни вреди в размер на 41 630 050.80 лева

 Ексшефът на АПИ Лазаров спокоен за следствието Обновена
Ексшефът на АПИ Лазаров спокоен за следствието

Уверява, че няма нередности при публичната поръчка за " Марица "

Ако бъде приет за отговорен, инж. Лазар Лазаров може да получи затвор от три до дванадесет години. Съдът може да постанови и отнемане от право да се заема избрана социална или държавна служба и да отнеме правото му да упражнява избрана специалност или активност. Лазаров е с мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР