Състав на Софийския градски съд днес разпита свидетели по делото,

...
Състав на Софийския градски съд днес разпита свидетели по делото,
Коментари Харесай

Делото Борисов-Нинова: Свидетели разкриха как са се чувствали те през 2017 г.

Състав на Софийския градски съд през днешния ден разпита очевидци по делото, обединило в едно два желае за клюка – единият е заведен от Бойко Борисов против водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, другият е на Нинова против премиера.

Причината за исковете са обществени изявления на всеки от тях за другия по време на предизборната акция от 2017 година

Заведени са три желае против Борисов, те са обединени, като компенсацията, което се желае, е за към 30 хиляди лева От своя страна министър председателят желае 26 хиляди лева обезщетение.

Разпитани бяха четирима очевидци, по двама за всяка от страните в делото. Тези, извикани от отбраната на премиера, споделиха, че той се е почувствал “обиден ” и “омерзен ” от изявление на водача на Българска социалистическа партия.

Свидетелите на Нинова споделиха, че тя се е почувствала “обидена ”, “огорчена ” и “разочарована ”.

Съдът одобри настояването от юристите на Борисов на идващото съвещание да бъде разпитан някогашният министър на околната среда Ивелина Василева, тъй като е участвала на едно от събитията, на което министър председателят е отправил имитация към Нинова, която е част от правосъдния спор.

Съдебна експертиза следва да откри дали има интервенция в възложен запис от страната на юристите на Нинова, който съдържа изявление на Бойко Борисов в утринен блок против водача на Българска социалистическа партия.

Следващото съвещание по делото ще e на 8 октомври, уточнява  в. Труд, написа Блиц .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР