Състав на Окръжен съд – Видин е разгледал протест, внесен

...
Състав на Окръжен съд – Видин е разгледал протест, внесен
Коментари Харесай

Окръжният съд във Видин постанови по-строга мярка за неотклонение на обвиняема за побоя над брата на зам.-кмета на града

Състав на Окръжен съд – Видин е разгледал митинг, импортиран в съда от Районна прокуратура – Видин против избрана от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „ подписка “ по отношение на 40- годишна жена, упрекната за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди.
Привлечена е към наказателна отговорност за това, че към 11:20 часа на 16-ти май в центъра на Видин, в съучастничество със брачна половинка си, сина им и техен племенник е нападнала мъж. На потърпевшия, който бил със брачната половинка си и двете си деца, била породена междинна телесна щета.
Извършителите на незаконното действие са били открити и арестувани от органите на реда един час по-късно. Незабавно по случая е било формирано досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура – Видин.
След първичното им задържане за период до 72 часа, държавното обвиняване е внесло в съда искане за установяване на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “. Същото е било почетено във връзка с другите трима обвинени, а на дамата е била избрана мярка „ подписка “.
Въззивният съд, откакто се срещнал с спомагателни доказателства по досъдебното произвеждане, е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура - Видин за присъединяване на обвинената в побоя посредством нанасяне на удари с палка, ръце и крайници по тялото и главата на потърпевшия. Наложената мярка за неотклонение „ подписка “ е била променена в „ домакински арест “.
Във вчерашното правосъдното съвещание са били прегледани и жалбите на обвинените против наложените им ограничения за неотклонение „ задържане под стража “, които съдът е оставил без почитание. Тримата остават в ареста, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура- София.
Действия по следствието на осъщественото закононарушение не престават под управлението на Районна прокуратура – Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР