Състав на Добричкия окръжен съд уважи искания на Окръжна прокуратура-Добрич

...
Състав на Добричкия окръжен съд уважи искания на Окръжна прокуратура-Добрич
Коментари Харесай

Двамата германци, убили по брутален начин сънародник, остават в ареста

 Състав на Добричкия областен съд почете претенции на Окръжна прокуратура-Добрич и дефинира най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на по изключително непосилен за жертвата метод и с користна цел - закононарушение по член 116, алинея 1 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Престъплението е осъществено в село Соколово на 20 октомври 2021 година. Първоначално досъдебното произвеждане е стартирано за закононарушение по член 142, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, непрекъснато пребиваваща в България и живуща в селото, за това, че брачният партньор й – мъж на 59 години, също немски жител, непрекъснато пребиваващ в Р. България, бил похитен. Тя даже получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лв., който да бъде събран в идващите 48 часа. Бележката била съпроводена от биологичен материал и пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

В резултат на следствените дейности, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура-Добрич и осъществени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич, Търговско дружество " Национална сигурност “ и бранш " БОП “ в града, за броени часове е разкрито, че се касае за осъществено друго съзнателно закононарушение по отношение на 59-годишния брачен партньор на дамата – ликвидиране.

Двама мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), татко и наследник, също жители на ФР Германия, са открити като причинители на тежкото действие и са привлечени като обвинени. Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. В Добричкия областен съд е импортирано искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража “, което бе почетено и двамата обвинени остават в ареста.

Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението на Окръжна прокуратура-Добрич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР