Състав на Апелативния специализиран наказателен съд обяви, че цялото престъпно

...
Състав на Апелативния специализиран наказателен съд обяви, че цялото престъпно
Коментари Харесай

Съдът: Бандата на Божков се крепи на един свидетел

Състав на Апелативния профилиран углавен съд разгласи, че цялото " незаконно съдружие " към Васил Божков, за което твърди прокуратурата, се крепи единствено на показанията на някогашния му съучастник Цветомир Найденов.

Констатацията на съда бе направена по време на съвещанието по мярката за неотклонение на секретарката на Васил Божков – Йоана Чолакова. Тя прекара над 4 месеца в ареста, а в този момент бе пусната на независимост против 30 000 лв. гаранция.

Жената се разплака в правосъдната зала след оповестяването на решението. Апелативният спецсъд отхвърли митинга на прокуратурата и удостовери решението на долната инстанция за стартиране под гаранция.

Чолакова е обвинена като участник в твърдяната незаконна група на Васил Божков за пране на пари, укриване на хазартни такси, насила на държавни чиновници и други. Според прокуратурата тежкото обвиняване е задоволително съображение за задържането ѝ под стража. Съдът не одобри тези причини.

Единствен очевидец против Чолакова се оказа Найденов. Той е споделил пред проверяващите, че тя била в доста близки връзки с Божков и е " провела и ръководела част от неговите срещи ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР