Също като своя събрат V60, който беше представен по-рано тази

...
Също като своя събрат V60, който беше представен по-рано тази
Коментари Харесай

Новото Volvo V60 вече и с Cross Country версия

Също като своя другар V60, който беше показан по-рано тази година на алеята пред типична фамилна къща в Стокхолм, V60CC въплъщава концепцията за многофункционалното шведско фамилно комби. Към този профил V60CC прибавя и способността да се движи по всевъзможни пътища, която е определяща за Cross Country моделите на Volvo, още от основаването на гамата през 1997 година

Пътният луфт на V60 Cross Country е повишен със 75 мм по отношение на V60, с помощта на особено създаденото Cross Country шаси и окачване, които усъвършенстват офроуд опциите на автомобила. Задвижването на всички колела е общоприетоо при V60Cross Country, както и функционалностите за втурване по надолнище и надзор на стабилността и сцеплението: Hill Descent Control, Electronic Stability Control, Corner Traction Control. Наличен е и специфичен Off-Road режим на шофиране.


Също като новите модели от сериите 60 и 90 на Volvo, V60 Cross Country се базира на особено създадената платформа Scalable Product Architecture (SPA) и има същите технологии за сигурност и система за съгласуваност и инфотейнмънт. Прочутата система за сигурност на Volvo – City Safety с автоматизирано прекъсване, е общоприета за V60 Cross Country. Тя оказва помощ на лидера да заобикаля евентуалните рискове, като разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.

Системата за полуавтономно ръководство Pilot Assist подкрепя лидера със завиването, ускорението и прекъсването при пътища с добра маркировка и скорост до 130 км/ч. Функциите за попречване на навлизането в насрещното придвижване и предотвратяване от излизане отвън пътното платно Oncoming Lane Mitigation и Run-off Road Mitigation, също са общоприети. Опционалната функционалност за предизвестие за заплаха от удар при придвижване обратно Cross Traffic Alert с автоматизирано прекъсване в допълнение покачва сигурността. Тези и други потвърдени технологии вършат новото V60 Cross Country един от най-сигурните коли на пътя.



Инфотейнмънт системата на Volvo Cars Sensus Connect е изцяло съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G и обезпечава безпроблемна съгласуваност на лидера, без значение от това дали кара в града или по извънградските пътища. Интуитивният, сходен на таблет тъч скрийн съчетава функционалностите на автомобила, навигацията, услугите за съгласуваност и приложенията за развлечение.

Новото Volvo V60 Cross Country ще бъде налично с бензинов мотор Т5 AWD и дизелов мотор D4 AWD. На по-късен стадий ще бъдат налични Mild Hybrid и Plug-in Hybrid версии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР