Съществуват ситуации, когато кредитът се превръща от неизбежно зло във

...
Съществуват ситуации, когато кредитът се превръща от неизбежно зло във
Коментари Харесай

Кога е добре да се тегли кредит – няколко ситуации, които превръщат заема в изгодна оферта

Съществуват обстановки, когато заемът се трансформира от неизбежно зло във едно доста добре финансово обосновано деяние. Например, в случай че се занимавате с кетъринг, само че оборудването ви е остаряло и нямате пари за ново. Ако няма кой да ви помогне със средства, ще би трябвало да закупите оборудването на заем. В този случай вземате пари от банката за нещо, което ще усили приходите ви.

Ако спестяванията порастват прекомерно постепенно

Кредитите са единствено инструмент. Как ще го употребявате зависи само от вас. Ако ви е мъчно да спестявате, може да заложите на покупки посредством изтегляне на заеми. Оказва се, че когато изплащат заем хората стават по-разумни във връзка с харчовете си. Дори неведнъж се оказва че съумяват да спестят от настоящите разноски, тъй като подхождат към погасяването на заемите си отговорно и се стремят да си оставят малко повече пари „ за всеки случай ".

Ако желаете да надстроите кредитната си история за по-сериозна покупка

Най-вероятно всеки е наясно, че банките са доста деликатни и щателни в изследванията си, когато работят с нови клиенти. Ако до момента не сте и отидете в някоя от банките, евентуално няма да ви дадат огромна сума. Това не важи обаче в случаите, когато един път към този момент сте били клиент на същата банка и сте изплатили сполучливо заема си. В подобен случай, излиза, че в случай че се каните да вършиме някоя доста сериозна покупка и се нуждаете от повече средства, на първо време би трябвало да „ подгреете " нещата, теглейки по-скромна сума. След като я погасите, към този момент ще бъде допустимо да получите и по-големи заеми, тъй като банката ще е спокойна, че сте предан кредитополучател.

Ако желаете бързо да се преместите в нов апартамент

Ако не живеете в лично жилище и плащате висок наем, обмислянето на концепцията да за жилище е едно положително начало към по-добър живот. В този случай, вместо за наем, парите ви ще отиват за погашение на личен неподвижен парцел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР