Съществуващите норми за търговията с ценни книжа са приложими и

...
Коментари Харесай

Финансисти: криптовалутите да се регулират като ценни книжа


Съществуващите правила за търговията с скъпи бумаги са използвани и върху виртуалните пари, считат американски топ-финансисти (снимка: CC0 Public Domain)

Повечето криптовалути евентуално ще бъдат контролирани според съществуващите закони за скъпи бумаги след колапса на криптоборсата FTX, а обичайни играчи като Нюйоркската фондова борса може да преминат към токенизирана търговия. Това разгласи шефът на Intercontinental Exchange Inc. – компанията притежател на NYSE.

„ Те ще бъдат контролирани и ще се третират като скъпи бумаги “, сподели основният изпълнителен шеф на ICE Джефри Спречър за криптовалутите по време на конференция за финансови услуги. „ Какво значи това? Означава повече бистрота, значи сегрегирани потребителски средства. Ролята на брокера като брокер-дилър ще бъде контрол и тържищата ще бъдат отделени от брокерите. Сетълментът и клирингът ще бъдат отделени от тържищата ”.

FTX, една от най-големите крипто-борси в света, разгласи банкрут през ноември, откакто към 6 милиарда $ бяха изтеглени за 72 часа. Конкурентната криптоплатформа Binance се отдръпна от избавителна договорка, а създателят на FTX беше упрекнат в ориентиране на потребителски депозити към свързаната комерсиална компания.

Спречър не е уверен, че са нужни нови закони, които да ръководят търговията с криптовалута. „ Законите към този момент съществуват и мисля, че те просто следва да бъдат прилагани по-строго “, сподели той.
още по темата
Очаква се Комисията по скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати да стане главен регулатор на криптовалутите в Съединени американски щати, разгласи нейният ръководител Гари Генслер. Той счита, че множеството крипто токени са скъпи бумаги.

„ Управляваме борса за скъпи бумаги, тъй че можем да си представим по какъв начин правим токенизирана търговия “, сподели Спречен от ICE, визирайки Нюйоркската фондова борса. „ Не е толкоз друго от акциите и другите типове скъпи бумаги. “
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР