Съществуването на македонския език е факт, международно проверен от световната

...
Съществуването на македонския език е факт, международно проверен от световната
Коментари Харесай

Скопие: Македонският език е факт, споровете са излишни

Съществуването на македонския език е реалност, интернационално тестван от международната лингвистична просвета. Ето за какво считаме всяка полемика по този въпрос за безсмислена и противоречаща на духа на взаимно съдействие сред Македонската академия за науките и изкуствата (МАНИ) и Българска академия на науките “, съобщи МАНИ, представена от МИА, предава БГНЕС.
В изказването се отбелязва, че председателството на МАНИ организира през днешния ден съвещание, с цел да разиска позицията на Българска академия на науките във връзка с македонския език.
На съвещанието стигнали до заключението, че държавното управление би трябвало да даде по-голямо значение и финансиране на плановете за научни проучвания на македонски език.
„ Използваме тази опция да молим към държавното управление на Република Северна Македония за нуждата плановете за научно проучване на македонския език, по които работят Македонската академия на науките и изкуствата и други съответни институции, в бъдеще да получат приоритет и по-значителна финансова поддръжка от държавното управление “, декларират от МАНИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР