Съществува определена група храни, която се препоръчват да се използва

...
Съществува определена група храни, която се препоръчват да се използва
Коментари Харесай

Полезно или маркетингов трик: Какви храни няма да ви осигурят здраве

Съществува избрана група храни, която се предлагат да се употребява в качеството си на здравословна храна. Но дали в действителност са толкоз потребни и какво се крие зад богатия витаминен състав на някои от тях.

Плодове и сокове

Тези представители постоянно са преди всичко по наличие на микро и макро детайли, витамини, фибри и така нататък Препоръчва се да се ядат или пият като сурогат на сладкото. Те съдържат най-вече фруктоза, която е по-безопасна от захарта. Но дали в действителност е по този начин.
 Огромен растеж на вноса на плодове и зеленчуци Огромен растеж на вноса на плодове и зеленчуци
България е внесла 88 000 тона пресни зеленчуци и близо 95 000 тона пресни плодове единствено за първото тримесечие на тази година. Това сочат...

Количеството захар в плодовете от време на време надвишава най-сладкия десерт. В края на краищата, те също включват захароза и глюкоза. А сушените плодове резервират целия този сладостен набор. Следователно е належащо да употребявате пресни плодове и сокове с нараснало внимане и да разберете, че изсушените аналози се приравняват на съответствие 1: 4.

Бананите, портокалите, прасковите, кайсиите, сливите са рекордьорите по общо наличие на захар. Алтернатива са зеленчуковите сокове, които са с по-високо наличие на фибри, само че имат малко или никаква захар, с изключение на цвеклото.

Листните зеленчуци

Вегетарианците не могат да си показват меню без зеленина. Съдържа нужния най-малко антиоксидантни субстанции, минерали, витамини. Те са изключително скъпи за наличието на витамини А, С, К.

Но изобилната приложимост на зелени листа предизвиква нарушение на имунната система. Това е по този начин, тъй като остатъкът от оксалова киселина или оксалат води до възпалително, окислително увреждане, кристализация и струпване на оксалат в организма. Той предизвиква бъбречни болести, подагра, артрит.
 8 храни, които цялостен живот сме яли неверно 8 храни, които цялостен живот сме яли неверно
Оказва се, че ядем неверно огромна част от храните и даже не подозираме за това.  1.Чери домати Обикновено при рязане или отхапван...

Агаве

Месестите му листа съдържат доста огромно количество фруктоза, по тази причина се предлага да замените захарта или даже меда със сироп от агаве. Гликемичният показател на агаве е в действителност невисок.

Но прибавянето на подобен сурогат към храната изисква доста малко, което за мнозина е мъчно да се управлява.

Кисело мляко

Ако човек избира не домашно приготвени кисели млека, а фабрично създадени, тогава го чака машинация. Малко хора четат състава върху буркан или опаковка. И това е извънредно значимо. В допълнение към потребните млечнокисели бактерии, такива артикули съдържат доста захар, багрило, сгъстител и ароматизатор. Ползата от тях е доста дребна. Можете да замените подобен артикул единствено с домашно кисело мляко без никакви подобрители на усета.
 6 суперхрани за мощен имутитет, които ще изхвърлят токсините от вас 6 суперхрани за мощен имутитет, които ще изхвърлят токсините от вас
Има избрани категории храни, за които е потвърдено, че оказват помощ съществено на нашата имунна система, изключително по време на пандемията от ко...

Соя

За това растение има доста несъгласия. Важно е да разберете едно - самата соя не е рискова. Ако производителите не надвишават позволените стандарти за всички субстанции, нужни за растежа на соята, то това е нискокалоричен и здравословен сурогат на доста хранителни артикули. Реколтата, в която генното инженерство се е намесило, ще бъде рискова.

Ядки

Много известен тип деликатес, артикул номер едно за попълване на потребностите от протеини и мазнини в тялото. Но кой обръща внимание на дозата изядени ядки. Шепа фъстъци, кашу или лешници са с високо наличие на калории. Яжте дребни количества от тях и избягвайте глазирани, подсладени или осолени ядки.

Трябва да се разбере, че даже и най-полезните артикули на пръв взор могат да бъдат рискови. По-добре е да не превишавате дневния банкет и тогава те ще имат оптимален резултат върху тялото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР