САЩ започват най-големите военноморски учения за последните 40 години, включващи

...
САЩ започват най-големите военноморски учения за последните 40 години, включващи
Коментари Харесай

САЩ правят най-мащабните военноморски учения

САЩ стартират най-големите военноморски учения за последните 40 години, включващи 36 кораба и морската пехота. Това оповестява изданието Stars and Strips, като се базира на изказване от командването на Шестия флот на Съединени американски щати, съобщи Агенция " Фокус ".

„ Ученията Large Scale Exercise (LSE) 2021 ще показват на нашите противници, че американската войска поддържа високо равнище на бойна подготвеност посредством, а не макар наличието си в разнообразни елементи на света “, се споделя в известието от командването на Шести флот.

Отбелязва се, че ученията, които са най-мащабните след края на Студената война, ще се организират в 17 часови зони, в тях ще вземат участие пет военноморски обединявания (флота) и три експедиционни отряда на Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати.

36 кораба, в това число самолетоносачи и подводници, вземат участие в маневрите, които ще продължат две седмици. Според вестника ученията би трябвало да покажат способността на американската войска „ по едно и също време да се оправи с провокациите “ в отдалечените елементи на Световния океан, в това число в Черно, Средиземноморско, Южнокитайско и Източнокитайско море.

„ LSE 2021 ще тества уменията на нашите командири при осъществяване на разнообразни военноморски интервенции на тактическо и стратегическо равнище. Ще бъде включен морският корпус, който ще показва способността на нашия флот да организира взаимни интервенции както в открития океан, по този начин и в крайбрежните води “, разясни още командването на Шести флот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР