САЩ забраниха на бившия главен прокурор на Словакия Доброслав Трънка

...
САЩ забраниха на бившия главен прокурор на Словакия Доброслав Трънка
Коментари Харесай

Заради корупция: Бивш словашки главен прокурор със забрана да влиза в САЩ

САЩ не разрешиха на някогашния основен прокурор на Словакия Доброслав Трънка да влиза на територията на страната, тъй като подкопавал демокрацията посредством корупция.
Трънка, който бе задържан предходната година в границите на както и синът му, нямат право да идват в Съединени американски щати, съобщи Държавният департамент.
 Заев: Не е правилно, че изоставаме в битката с корупцията Заев: Не е правилно, че изоставаме в битката с корупцията
Борбата с престъпността и корупцията би трябвало да бъде още по-силна, по-открита и още по-решителна, съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран...
„ Бившият основен прокурор е забъркан в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и вярата на словашката общност в демократичните институции на страната, длъжностните лица и публичните процеси ", се споделя в изказване на държавния секретар Антъни Блинкен.
Той акцентира, че Съединените щати остават твърдо с народа на Словакия в битката му против корупцията.
Според обвиняванията, по време на мандата си като основен прокурор Трънка е и е взел участие в други корупционни схеми.
През 2011 година Народното събрание отхвърли да го избере за нов мандат като основен прокурор.
 Нови антикорупционни ограничения в Кипър след абсурда със златните паспорти Нови антикорупционни ограничения в Кипър след абсурда със " златните паспорти "
Правителството на Република Кипър, чиято активност притегли вниманието на фона на следствия за корист с програмата " златни паспор...
Законодателството на Съединени американски щати планува дейности против задгранични чиновници поради корупция. Администрацията на президента Джо Байдън даде обещание да ускори напъните за поощряване на демокрацията, в това число в съюзническите страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР