САЩ забраниха на американските компании да продават технологии и части

...
САЩ забраниха на американските компании да продават технологии и части
Коментари Харесай

САЩ забраниха доставката нa американски технологии за китайската ZTE

САЩ не разрешиха на американските компании да продават технологии и елементи на китайския производител на телекомуникационно съоръжение ZTE Corp в границите на идващите седем години, съобщи „ Ройтерс “.

Новите ограничения идват в миг, когато двете най-големи стопански системи в света са на ръба на комерсиална война, откакто през последните седмици Съединени американски щати и Китай оповестиха взаимни мита за вноса на артикули за милиарди долари.

Търговският департамент на Съединени американски щати наложи възбраната, откакто от ZTE нарушиха съглашение с американските управляващи, съгласно което те трябваше да санкционират чиновниците на компанията, виновни за противозаконната доставка на американски артикули в Иран.

Пекин предизвести, че е подготвен да предприеме ответни дейности, с цел да отбрани ползите на китайските компании и съобщи, че се надява Съединени американски щати да разрешат казуса в сходство със законовите правила.

Забраната на Съединени американски щати може да има пагубни последствия за ZTE, защото американските компании обезпечават сред 25% и 30% от съставените елементи, които китайската компания употребява в своите смарт телефони и уреди за създаване на телекомуникационни мрежи.

„ Ако казусът не бъде позволен неотложно и допустимо най-лесно, считаме, че ZTE ще бъде принудена да ограничи бизнеса си за смарт телефони освен в Съединени американски щати, само че и на другите пазари “, твърди анализаторът на Strategy Analytics Уди Оу.

Акциите на ZTE на тържищата в Хонконг и Шънджън бяха спрени от търговия във вторник, като от компанията обявиха, че към момента правят оценка последствията от възбраната на Съединени американски щати и не престават връзката с „ заинтригуваните страни “.

ZTE, който е вторият по огромни производител на телекомуникационно съоръжение в Китай след Huawei и четвъртият максимален снабдител на смарт телефони в Съединени американски щати, заплати санкция от 890 млн. $, откакто предходната година призна, че е нарушила глобите на Съединени американски щати против Иран, като е внесла американски артикули в страната.

Като част от съглашението с американските регулатори ZTE даде обещание да освободи четирима старши чиновници и да накаже 35 други като понижи техните бонуси и ги порицае. През март обаче стана ясно, че компанията е уволнила четиримата чиновници, само че не е наказала другите 35.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР