САЩ, Великобритания и Япония са първите три пазара за износа

...
САЩ, Великобритания и Япония са първите три пазара за износа
Коментари Харесай

Франция е изнесла шампанско за 2,8 милиарда евро през 2017 година

САЩ, Англия и Япония са първите три пазара за износа на френско шампанско, чиито продажби през 2017 година са достигнали рекордните 4,9 милиарда евро оборот. Това разгласи през днешния ден Комитетът Шампан в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес. " Тези резултати се дължат на нараствания експорт, който е обезпечил 2,8 милиарда евро или с 6,6 на 100 повече по отношение на 206 година ", се прецизира в официалното съобщение.


Името на виното шампанско, което има следено название за генезис, идва от североизточния френския регион Шампан.

Съединени американски щати резервират лидерското място на пазарите за експорт по стойност с общи продажби от 586 милиона евро предходната година. Те изпреварват Англия, чийто пазар продължава да страда от последствията от Брекзита и регистрира стесняване с 11 на 100 по размер на вноса.

За сметка на това Япония бележи нарастване и в стойностно изражение - плюс 21,3 на 100 и по размер - плюс 17,6 на 100.

Китай, Хонконг и Тайван са новите мощни пазари за френското шампанско. Резултатите на пазара на Южна Корея също са забележителни с плюс 39,5 на 100 по размер с продажби, които за първи път надвишават символичния предел от 1 милион бутилки.

През 2017 година общите продажби на шампанско са достигнали 307,3 милиона бутилки или с 0,4 на 100 повече по отношение на миналата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР