САЩ, Великобритания и Канада обявиха почти едновременно, че налагат нови

...
САЩ, Великобритания и Канада обявиха почти едновременно, че налагат нови
Коментари Харесай

Син на Лукашенко и държавен дълг попаднаха в новите санкции срещу Беларус

САЩ, Англия и Канада оповестиха съвсем по едно и също време, че постановат нови наказания над десетки физически лица и компании от Беларус, а довечера същото стори и Европейският съюз.

Сред е и 41-годишният Дмитрий Лукашенко, наследник на Александър Лукашенко, който Европейски Съюз не признава към този момент за президент на страната. В листата са 20 души и 12 компании, измежду които и водещи производители и експортьори на калиев карбонат - един от главните експортни артикули на Беларус, самолетна компания и три съответни самолета.

Друга е възбраната да се правят каквито и да било покупко-продажби с държавен дълг, издаден от финансовото министерство в Минск или Банката за развиване на Беларус, със период на погасяване повече от 90 дни и в каквито и да било типове валута.

Канада разгласи, че работи координирано с сътрудниците си и работи поради офанзиви против човешките права и репресии от страната.

С английските наказания Лондон замрази активи на " Беларускалий " - един от най-големите производители на торове в света. " Тези наказания са ориентирани против значими източници на доходи за режима на Лукашенко и постановат строги ограничавания на виновните за някои от най-тежките антидемократични дейности в Беларус ", съобщи външният министър Лиз Тръс.

В в детайли се показва ролята на ръководители на гранични отряди, както и държавният авиопревозвач " Белавия " за транспорта и организирането на имигранти при опитите им нелегално да влязат на непозната територия от Беларус. Обхванати са 17 души и 11 компании " поради продължаващото потъпкване на човешките права и инструментализирането на мигранти ".

Това са известни членове на правосъдната система, в това число на Върховния съд и Комитета за държавен надзор, както и пропагандни институции, съдействали за задушаването на гражданското общество, демократичната съпротива, самостоятелните медии и преследването на публицисти.

Под глобите попадат и високопоставени политически лица от режима на Лукашенко, туроператори и хотели, взели участие в схемата за транспорт и ориентиране на мигранти към границата с Европейски Съюз. Като цяло ограниченията на Европейски Съюз към този момент обгръщат 183-ма жители на Беларус и 26 компании. Техните активи в Европейски Съюз са замразени и на жители и юридически лица от Европейски Съюз се не разрешава да им дават средства. На физическите лица е неразрешено влизането и директното прекосяване през Европейски Съюз.

" Европейски Съюз няма да толерира организирането и политически стимулираното потребление на човешки същества от режима на Лукашенко,, отговарящ за външната политика на съюза. Тази цинична тактика за възползване от незащитени хора е непоносим опит да се отклони вниманието от това, че режимът продължава да подценява интернационалното право, фундаменталните свободи и човешките права в Беларус. Европейски Съюз е единен пред това предизвикателство и употребява всички вероятни средства, с цел да отблъсне опитите да се сътвори рецесия на границите на съюза. Продължаваме да сме солидарни с народа на Беларус. Петият кръг наказания е следващият образец за решимостта ни да действаме, когато се погазват човешки права. "

В известието се добавя, че Европейски Съюз е подготвен да помогне за кротичък и либерален преход в Беларус с разнообразни принадлежности, в това число обстоен проект за икономическа поддръжка на демократична Беларус, както и да вкара нови ограничения против стопански обекти, в случай че обстановката там не се усъвършенства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР