САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по цели в

...
САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по цели в
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия

САЩ, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по цели в Сирия в 4 часа българско време тази заран. Ударите са против обекти, свързани с химическите оръжия на Сирия. Американският президент Тръмп разгласи в послание към нацията началото на интервенцията. Според Дамаск, са прихванати десетки ракети. Три цели са изумени при еднократен удар - една при Дамаск и две край Хомс. Операцията е завършила. Продължила е малко повече от час. Изстреляни са към 120 ракети.
Руската страна твърди, че това няма да остане без последици.
Британският министър председател Тереза Мей увери, че тези удари нямат за цел интервенция в гражданската война, нито промяна на режима. Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Франция взе участие в интервенцията в Сирия дружно със Съединени американски щати и Англия, тъй като Париж и съдружниците му не могат "да толерират да се банализира използването на химически оръжия ".
Според публична информация на Пентагона цели на интервенцията са били обекти в градовете Дамаск и Хомс. Началникът на щабовете на американската войска Джоузеф Дънфорд посочи кои са те.
Ген. Джоузеф Дънфорд, шеф щабовете на американската войска: Целите, които бяха набелязани и унищожени, са свързани със сирийския режим и програмата му за химически оръжия. Избрахме такива цели, ударите, по които да са с най-малък риск за цивилното население. Първата цел бе научно- проучвателен център в Дамаск. Става дума за боен обект - сирийски център за проучване, развиване, произвеждане и тестване на химическа и биологическа военна техника. Втората цел бе база за предпазване на химически оръжия, западно от град Хомс. Смятаме, че това е основното място, където се намират химически оръжия. Третата цел бе в съседство с втората и съставлява по едно и също време база за предпазване на химически оръжия и значим команден център. Тереза Мей, министър - ръководител на Англия: Не става дума за това да се намесваме в революция, не става дума за промяна на режима. Става дума за лимитирани и ориентирани удари, които няма да усилят още повече напрежението в района и при които ще бъде направено всичко допустимо, с цел да предотвратим цивилни жертви. И макар че тези дейности са съответно за възспиране на сирийския режим, те изпращат и явен сигнал към всеки, който има вяра, че може да употребява химически оръжия безнаказано. Това не беше елементарно решение. Взех това решение, тъй като имам вяра, че е в отбрана на националния интерес на Англия.
В документално изказване съветският дипломат във Вашингтон Анатоли Антонов показва, че военните удари на Запада против Сирия са засегнатост към съветския президент. Изпълнява се авансово създаден сюжети, показва той. Антонов предизвестява, че този акт ще има последици. Засега няма публично известие от страна на съветския президент Владимир Путин.
Още по тематиката Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР