САЩ вече са започнали да работят за разполагане на оръжия

...
САЩ вече са започнали да работят за разполагане на оръжия
Коментари Харесай

Лавров: САЩ подготвят ядрени и космически оръжия

САЩ към този момент са почнали да работят за разполагане на оръжия в космоса и отхвърлят опитите да се подписа подобаващ мораториум.
Това твърди министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в публикацията си " Светът на кръстопът и системата на интернационалните връзки на бъдещето " за списание " Русия в световната политика ". Статията е оповестена и на уеб страницата на Министерство на външните работи на Русия, предава ТАСС.
" Вашингтон пристъпи към реализация на проектите за разполагане на оръжия в космоса и отхвърля предложенията да се договорим за повсеместен мораториум върху такава активност ", акцентира Лавров.
По неговите думи, сега в Съединени американски щати се виждат признаци на началото на медийна акция, която би трябвало да послужи като увод към окончателния отвод на страната от Договора за цялостна възбрана на нуклеарните тествания, който Вашингтон по този начин и не е утвърдил.
Лавров дефинира като демонстрация на ревизионизъм американската политика в региона на стратегическата непоклатимост.
" Торпилирането от Вашингтон първо на контракта за противоракетната защита, а в този момент – с единомислещата поддръжка на членовете на НАТО – и Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) основава риск да бъде демонтирана цялата договорна архитектура в региона на контрола над ракетно-ядрените въоръжения ", смята министърът.
Към ревизионистките дейности Лавров отнесе и излизането на Съединени американски щати от съглашението за иранската нуклеарна стратегия, което е имало " основно значение за нуклеарното неразпространение ".
" Тук е и демонстративният отвод на Вашингтон да извършва единомислещите решения на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за палестино-израелските връзки ", обобщи той.
За кой основен оръжеен контракт се готвят да договарят Съединени американски щати и Русия, прочетете в този материал. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР