САЩ тайно са модифицирали мобилните артилерийски ракетни системи HIMARS, които

...
САЩ тайно са модифицирали мобилните артилерийски ракетни системи HIMARS, които
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: САЩ тайно са модифицирали доставените в Украйна HIMARS

САЩ скрито са модифицирали мобилните артилерийски ракетни системи HIMARS, които доставят на Украйна, тъй че да не могат да се употребяват за изстрелване на ракети към съветска територия. Това оповестява The Wall Street Journal, като се базира на свои източници в американската администрация.

Според администрацията на Байдън сходна защитна мярка е нужна, с цел да се понижи рискът от ескалация на спора с Русия.

Модифицираните HIMARS не могат да се употребяват за изстрелване на ракети ATACMS с обхват на деяние до 300 километра. Съединени американски щати не са доставили на Украйна такива ракети, само че са лимитирали опцията за потреблението им с HIMARS, ако Киев получи ATACMS от други страни, написа WSJ, представен от offnews.bg.

Пентагонът не дава подробна информация за това какви промени са били направени в системите, предадени на Украйна. Американските военни единствено удостоверяват, че това се отнася както за софтуера, по този начин и за механичните елементи.

Командването на украинските въоръжени сили, редица специфични служби и военни специалисти неведнъж са посочвали, че ракетните системи HIMARS оказват доста въздействие върху хода на бойните дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР