САЩ смятат, че Турция не може едновременно да купува руските

...
САЩ смятат, че Турция не може едновременно да купува руските
Коментари Харесай

САЩ: Турция не може едновременно да купува руските комплекси С-400 и да участва в програмата за Ф-35

САЩ считат, че Турция не може по едно и също време да купува съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 и да взе участие в програмата за основаване на изтребители Ф-35. Това съобщи през днешния ден пред публицисти министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър, съобщи ТАСС.

Не съм чул нищо за това (за това, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е заявявал на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган за опция за връщане на Анкара в програмата за Ф-35 при отвод от пазаруване на С-400 - бел. ТАСС.), само че това не значи, че е имало или нямало сходно нещо, означи Еспър, представен от Българска телеграфна агенция.

На последната си среща с турския министър на защитата Хулуси Акар аз ясно заявих: Не можете да имате С-400 и да продължавате да участвате в програмата за Ф-35. Това заплашва Ф-35, уточни Еспър.

Всички наши съдружници, които имат Ф-35 или желаят да ги получат, са съгласни с това, добави той.

Президентът на Турция съобщи, че по време на идното си посещаване във Вашингтон тази седмица ще разиска с Тръмп тематиките за съветските системи С-400, американските комплекси Пейтриът и изтребителите Ф-35. Ердоган сподели, че Анкара е подготвена да прегледа предложение за доставки на Пейтриът, в случай че има " подобаващи условия ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР