САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който през последните

...
САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който през последните
Коментари Харесай

Китайски шпионски балон е забелязан да лети над САЩ

САЩ наблюдават хипотетичен китайски балон за наблюдаване, който през последните дни е видян да лети над значими за страната обекти, оповестява CNN.

Говорителят на Пентагона военачалник Патрик Райдър съобщи, че американското държавно управление следи балона от няколко дни, до момента в който той си проправя път над северната част на Съединените щати и " се движи на височина много над комерсиалния въздушен трафик ". Към момента няма информация балонът да съставлява военна или физическа опасност за хората.

Високопоставен чиновник на защитата на Съединени американски щати съобщи, че висши военни чиновници са посъветвали президента Джо Байдън да не го смъква заради опасения от падащи парчета, които могат да са опасност за сигурността на хората.

" Убедени сме, че този балон за наблюдаване на огромна височина принадлежи на Китай. Случаи на тази активност са следени през последните няколко години, в това число преди тази администрация. ", съобщи висшият чиновник.

NBC- The U.S. military has been monitoring a suspected Chinese surveillance balloon that has been hovering over the northern U.S. for the past few days.

Reported image of the balloon from The Billings Gazette.
— OSINTtechnical (@Osinttechnical)
Наскоро летящият обект е бил видян над западния щат Монтана. Пекин към момента не е коментирал случая, само че въпросът е издигнат пред китайските чиновници в посолството във Вашингтон и в Пекин.

Пентагонът отхвърли да разкрие актуалното местонахождение на балона и не дадоха повече детайлности за самия обект, в това число и за неговия размер.

Откритието идва малко преди визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Китай този уикенд. Предполага се, че той ще се срещне с китайския водачи Си Дзинпин, въпреки това да не е публично оповестено. Това ще бъде първото посещаване в страната на почитан чиновник от администрацията на Байдън.

Междувременно в петък Канада също съобщи, че е забелязала балон за наблюдаване и " следи за евентуален втори случай ". Не се споделя обаче коя страна може да стои зад него. В изказването се показва, че канадските управляващи работят в тясно съдействие със Съединени американски щати, с цел да предпазят сензитивна за страната информация.

Властите за защита на страната прецизираха, че обектът не съставлява заплаха за общестеността.

Балонът наподобява е прелетял над Алеутските острови в Аляска и през Канада, преди да се появи над град Билингс в Монтана в сряда, оповестиха публични лица.

The US military spotted a Chinese recon balloon over the northern part of the country. This is reported by the Pentagon, emphasizing that the surveillance of the ball has been going on for days. It has the size of 3 buses, and the US leadership is now deciding what to do with it.
— NOËL
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР