САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който от няколко

...
САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който от няколко
Коментари Харесай



САЩ следят предполагаем китайски балон за наблюдение, който от няколко дни е забелязан да се

САЩ наблюдават хипотетичен китайски балон за наблюдаване, който от няколко дни е видян да се носи в американското въздушно пространство, само че Пентагонът е решил да не го смъква заради риск за хората на земята, съобщи Българска телеграфна агенция.

Висш чиновник от сферата на защитата, поискал да резервира анонимност, съобщи пред кореспонденти в Пентагона, че Съединени американски щати „ с висока степен на сигурност “ считат, че това е китайски височинен балон, който е летял над чувствителни обекти, с цел да събира информация. Едно от местата, над които е видян балонът, е щата Монтана, където се намира военновъздушната база Малмстрьом – едно от трите места със силози за нуклеарни ракети в страната, заяви Асошиейтед прес, като се базира на американски висши представители

Говорителят на Пентагона Патрик Райдър съобщи, че Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) следи придвижването на балона, само че акцентира, че той не съставлява „ военна или физическа заплаха за хората на земята “, показва Франс прес.

Пентагонът оповестява за балона броени дни преди предстоящо посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в Китай. Не е ясно дали това ще се отрази на проектите му за пътуването, които Държавният департамент не е огласил публично, отбелязва АП.

Канадското министерство на защитата също заяви, че е засякло летящ на огромна височина балон за наблюдаване. Движенията на втория засечен балон се наблюдават интензивно от НОРАД, се прибавя в изказването.

В известието се показва, че „ канадците са в сигурност и Канада подхваща стъпки, с цел да подсигурява сигурността на въздушното си пространство включително и наблюдението на евентуален втори случай “, показва Българска телеграфна агенция.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР