САЩ сключиха споразумение с компанията Merck“ за закупуване на експериментално

...
САЩ сключиха споразумение с компанията Merck“ за закупуване на експериментално
Коментари Харесай

САЩ инвестират 1,2 млрд. долара в експериментално лекарство срещу COVID-19

САЩ подписаха съглашение с компанията „ Merck “ за закупуване на пробно антивирусно лекарство против, заяви Агенция Франс Прес. Сделката за 1,2 милиарда $ е за 1,7 курса на лекуване с лекарство, наречено молнупиравир, което сега се тества в световно клинично изпитване фаза 3 на 1850 души, като резултатите се чакат до есента, предава БГНЕС.
" Това съглашение е част от цялостния държавен метод на администрацията на Байдън за създаване на нови лекувания за COVID-19 и за отговор на здравните потребности на обществеността ", съобщи Министерството на здравеопазването и обществените услуги. Съединени американски щати ще завършат договорката единствено в случай че молнупиравир получи позволение за незабавна приложимост или цялостно утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите.
 До месец актуализират протокола за лекуване на COVID-19 До месец актуализират протокола за лекуване на COVID-19
Работна група, в която влизат представители на експертните препоръки към министъра на опазването на здравето, ще изготвят обновен протокол...
Роб Дейвис, президент на „ Merck “, добави, че компанията " има удоволствието да си сътрудничи с държавното управление на Съединени американски щати по това ново съглашение, което ще обезпечи на американците достъп до молнупиравир ". Компанията се надява да има повече от 10 милиона курса на петдневно лекуване до края на 2021 година.
Молнупиравир (Molnupiravir), който „ Merck “ създава в партньорство с „ Ridgeback Biotherapeutics “, е едно от няколкото изследвани орални антивирусни средства, които се тестват против COVID-19. Експертите споделят, че те са нужни, защото не всеки реагира добре на имунизациите против COVID-19 и достъпът до ваксини към момента остава главен проблем за огромна част от света.
Molnupiravir принадлежи към класа антивирусни средства, наречени полимеразни инхибитори. За разлика от други медикаменти, таргетиращи шиповия протеин, очебиен от повърхността на вируса, молнупиравир нападна частта от вируса, която му оказва помощ да се възпроизвежда. Той също по този начин е посочил успеваемост в лабораторни изследвания против други вируси като грип и ебола, само че не е позволен или утвърден за нито едно от тези болести.
Ранните резултати от изпитване във фаза 2 демонстрират, че измежду десетки доброволци сположителни проби първоначално, никой от тези, които са получавали молнупиравир, не е имал открит вирус до ден пети, до момента в който една четвърт от тези, които са получавали плацебо, са имали. Цифрите са обещаващи, само че извадката е прекомерно дребна, с цел да се създадат твърди изводи, заради което в този момент се тества в доста по-голяма група. Ако се потвърди, че е дейно, антивирусното средство против Covid-19 ще бъде най-ефективни в тесния прозорец, откакто човек направи позитивен тест, само че преди болестта да стане тежко.
 Pfizer създава лекарство против COVID-19, чака се да е на пазара до края на годината Pfizer създава лекарство против COVID-19, чака се да е на пазара до края на годината
Хапче на компанията Pfizer, което предотвратява тежките затруднения от ковид, може да е готово до края на годината, в случай че опитите в...
На този стадий огромна част от вредата за здравето на пациентите идва от тяхната лична имунна система, която основава свръхимунен отговор и поврежда техните органи, а не от вирусна репликация. Други забележителни старания включват антивирусни средства, създадени от „ Roche “ в съдействие с „ Atea “, и други от „ Pfizer “, създадени особено за отговор на Covid-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР