САЩ ще се затруднят да класифицират подводния безпилотен апарат и

...
САЩ ще се затруднят да класифицират подводния безпилотен апарат и
Коментари Харесай

Оръжието на Путин, от което САЩ трепери

САЩ ще се затруднят да класифицират подводния безпилотен уред и крилата ракета с нуклеарен мотор " Посейдон " в идващите договаряния за стратегическа непоклатимост. Това твърди военният наблюдаващ и офицер в оставка от американската войска Брент Истууд, съобщи РИА Новости.

" Това е нов клас оръжие. Вероятно то няма да даде покой на американските специалисти по надзор на въоръжаването ", означи създателят.

Според него „ Посейдон “ " ще даде на президента Владимир Путин лост за напън върху американците във връзка с системата за противоракетна защита (ПРО) “, която НАТО разполага сега в Източна Европа.

„ Посейдон “ е подводен роботизиран комплекс с нуклеарен мотор. Путин за първи път заяви за него в обръщение до Федералното заседание през 2018 година По думите му такива безпилотни апарати могат да бъдат оборудвани както с стандартни, по този начин и с нуклеарни оръжия, което ще им разреши да поразяват необятен набор от цели, в това число групи от самолетоносачи, брегови укрепления и инфраструктура.

В края на юли тази година в Женева се организира нов кръг от руско-американския разговор за стратегическа непоклатимост. Русия не изключи опцията да договаря със Съединени американски щати в бъдеще за „ Посейдон “, само че единствено при изискване, че договарянията включват и американските оръжия, които провокират съветското безпокойствие. Като жест на благосклонност Москва включи своите свръхзвукови системи " Авангард " в обсега на Договора за ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ), написа БГНЕС.
Свързани вести Путин си постави бустерна доза "Спутник лайт "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР