САЩ ще провеждат повече военни учения с балтийски нации като

...
САЩ ще провеждат повече военни учения с балтийски нации като
Коментари Харесай

САЩ обещаха подкрепа и военно обучение на Латвия

САЩ ще организират повече военни учения с балтийски народи като Латвия и ще се стремят да обезпечат по-добро военно образование, сподели министърът на защитата Лойд Остин в латвийската столица Рига в сряда, като добави, че Съединени американски щати може да разположат в региона спомагателни сили в случай че належащо, с цел да подкрепят на балтийските страни против възможна опасност от Русия, предава Асошиейтед прес.

Говорейки на конференция с латвийския министър на защитата Артис Пабрикс, Остин сподели, че проектите за осъществяване на непрекъснати ротации на сили в балтийските страни евентуално ще употребяват войски от американските бригади в Румъния и други елементи на Европа, само че " ние също можем да въведем сили от Съединените щати ".

Остин е първият министър на защитата на Съединени американски щати, който посещава Латвия от близо три десетилетия, наблягайки възходящото значение на балтийските народи, които се намират на западната граница на Русия. Те се притесняват, че могат да бъдат идващите жертви на експанзията на Москва. Пентагонът заяви, че последният американски министър на защитата, който е посетил Латвия, е Уилям Пери през 1995 година

Пабрикс сподели пред кореспонденти, че главните му цели са да получи по-голяма американска военна поддръжка, добавяйки, че с цел да защитят страната си, неговите войски се нуждаят всекидневно от " в детайли образование ". Той добави, че Латвия също се нуждае от спомагателна финансова помощ от Съединени американски щати, с цел да закупи нова военна техника и да ускори противовъздушната и бреговата защита.

В рамките на двудневното си посещаване в латвийската столица, Остин неведнъж удостовери уговорката на Съединени американски щати да оказват помощ на района да се отбрани. Той се срещна с американски бойци във вторник, в това число членове на Бригадата за подкрепяне на силите за сигурност, която обезпечава образование на съдружниците.

В поредност от срещи в сряда с висши латвийски водачи, в това число президента Егилс Левитс в Рижския палат, Остин удостовери непоколебимия ангажимент на Америка да застане до балтийския район против всяка съветска експанзия.

" Ние ще засилим нашите ротационни разполагания в района и ще засилим образованието си с нашите балтийски съдружници, с цел да укрепим още повече надеждната си бойна позиция в района ", сподели Остин при започване на срещата си с латвийския министър председател Крисиянис Каринш.

Посещението на Остин също идва, когато Латвия подхваща дейности за увеличение на личната си отбрана, а президентът на нацията преглежда проект за възобновяване на наложителната военна работа за мъжете и доброволна за дамите. Планът планува наложителната казарма да бъде въведена идната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР