САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на

...
САЩ ще предложи на България да купи последната модификация на
Коментари Харесай

САЩ ни предлагат да купим най-новото поколение F-16

Съединени американски щати ще предложи на България да купи последната трансформация на F-16 - блок 72, известна като Viper (V). Това стана ясно от изявление на Ранди Хауърд, шеф за бизнес развиване в " Локхийд Мартин " във вторник вечерта, съобщава „ Монитор ”.

 
Тогава компанията показа модела в София. Кабинетът одобри план за пазаруване на 8 изтребителя. От " Локхийд Мартин " твърдят, че ще съумеят да изпълнят условията на плана на българското държавно управление. Джеймс Робинс, старши управител в компанията, изясни, че ще предложат всички нужни системи, симулатори и обслужване на самолетите до края на виталния им цикъл. Той сподели, че F-16V е аероплан от четвърто потомство, само че употребява системи от пето потомство, които са на съоръжение в F-22 и F-35. F-16V може да лети до 2045 година и има живот от 12 000 часа.
 
F-16 е най-разпространеният изтребител в света. Претърпял е голям брой модернизации и дава отговор на всички критерии и стандарти на НАТО. Многоцелевият военен аероплан е потвърдил неведнъж своите благоприятни условия във воденето на въздушен пердах, нанасянето на удари по наземни цели и защита на въздушно пространство на Алианса, известно в страните членки като Air policing. Именно този модел е и измежду разновидностите за модернизиране на родните Военновъздушни сили, като за възможното закупуване на осем такива машини, страната ни е поискала цели четири предложения от разнообразни страни.
 
В момента 300 самолета от модификацията на F-16 пазят небето на Алианса над Европа и са в непрекъснато бойно дежурство.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР