САЩ ще изстрелят това лято съзвездие от спътници за проследяване

...
САЩ ще изстрелят това лято съзвездие от спътници за проследяване
Коментари Харесай

САЩ ще изстрелят шпионски сателити срещу заплахите от Русия и Китай

САЩ ще изстрелят това лято съзвездие от спътници за следене на китайски и съветски галактически апарати, които биха могли да обезвредят или повредят американски орбитални обекти. Ходът бележи най-новата стъпка в разрастващото се галактическо състезание сред суперсилите.

Според галактическите сили и анализатори съзвездието „ Silent Barker “ ще бъде първата по рода си мрежа, която ще добави наземните датчици и спътниците в ниска земна орбита. Спътниците ще бъдат ситуирани на към 35 400 км над Земята. Ще се движат със същата скорост, с която се върти и планетата – или така наречен геосинхронна орбита.

„ Това дава опция за индикации и предизвестия за закани “ против американски системи и ще „ обезпечи благоприятни условия за търсене, разкриване и следене на обекти от космоса за навреме разкриване на закани “, се споделя в изказване на Космическите сили на Съединени американски щати, които създават спътниците дружно с Националното разследващо ръководство.

Изстрелването на спътниците е планувано за след юли на борда на ракета притежател Atlas V, ръководена от United Launch Alliance на Boeing Co.-Lockheed Martin Corp. Дататаще бъде оповестена 30 дни авансово – забавна и забележителна смяна в метода на организацията, която работи от десетилетия, само че чието битие бе разкрито едвам през 1992 година

„ Silent Barker “ е отговор на напъните на Китай и Русия да разработят орбитални системи, които да смъкват други спътници – нещо, което от ден на ден тревожи Съединени американски щати. Очаква се новото съзвездие да усъвършенства доста способността на американските Космически сили да наблюдават в орбита противникови спътници.

Предимството на „ Silent Barker “ е, че преодолява рестриктивните мерки на наземните или по-нискоорбиталните системи за наблюдаване, като ще разреши на Съединени американски щати в действителност да схванат какво се случва там горе в космоса.

Миналата година Съединени американски щати дефинираха Китай като най-голямата опасност за сигурността в своята отбранителна тактика за сигурност – поради създаването на лазери и наземни ракети, които могат да поразяват спътници. Русия също е посочена в документа като съществена опасност за сигурността.

Един от образците е китайският сателит SJ-21, който бе изстрелян през 2021 година и по-късно сполучливо изтегли неработещ китайски спътник на няколкостотин километра в по-висока орбита. Друг китайски сателит, Sijian-17, е оборудван с роботизирана ръка, която „ може да се употребява за захващане на други спътници “, съгласно отчет на Агенцията за отбранително разузнаване от 2022 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР