САЩ ще доставят на Украйна 31 от най-съвременните си бойни танкове, след

...
САЩ ще доставят на Украйна 31 от най-съвременните си бойни танкове, след
Коментари Харесай

Байдън: САЩ ще доставят на Украйна 31 танка, това не е заплаха за нападение към Русия

САЩ ще доставят на Украйна 31 от най-съвременните си бойни танкове, откакто Германия по-рано разгласи, че ще изпрати една рота от 14 танка " Леопард 2 ". Това потвърди американският президент Джо Байдън по време на видеоконферентен диалог с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц, италианския министър-председател Джорджа Мелони и английския министър председател Риши Сунак.

Машините, които Щатите ще дават на Киев, са " М1 Ейбрамс ".

Танковете ще " подобрят потенциала на Украйна да пази своята територия и да реализира стратегическите си цели ", сподели Байдън, представен от CNBC.

" Доставянето на тези танкове на полето ще отнеме време. Време, което ще забележим и ще използваме, с цел да сме сигурни, че украинците са изцяло готови ", добави той.

По думите му това не е нападателна опасност за Русия, а единствено помощ към Украйна.

Съединени американски щати също ще обезпечат осем евакуационни машини M88, които поддържат M1A1 Abrams. Администрацията на Байдън ще изпрати и повече от 500 бронирани транспортни средства от разнообразни типове, с цел да укрепи армията на Украйна .

Съединени американски щати възнамеряват да закупят новите M1, като употребяват средства от утвърдената от Конгреса Инициатива за подкрепяне на сигурността на Украйна.

" Ще отнеме известно време ", до момента в който танковете бъдат доставени в Украйна, споделя почитан чиновник на администрацията на Байдън.

" Говорим за месеци, а не за седмици ", добавя служителят, поискал анонимност, представен от CNBC.

Германия утвърди изпращането на танкове за Украйна, откакто Англия сподели, че ще изпрати танкове " Чалънджър 2 ", а Полша настоя за утвърждението на Берлин, с цел да изпрати танкове немско произвеждане " Леопард 2 ", заяви по-рано Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Доскоро Украйна се сблъскваше със опозиция в настояванията си за доставяне с бойни танкове, с цел да се бори против нахлулите съветски сили.

Германия съобщи, че ще достави бойни танкове " Леопард 2 " със 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, което е едно от най-широко употребяваните на Запад. Берлин уточни, че задачата е бързо да се основат два батальона от танкове " Леопард 2 " за Украйна. Германия ще даде 14 танка от складовата си наличност като първа стъпка в тази посока.

Представители на американските управляващи настояват, че Вашингтон е подготвен да изпрати десетки от своите танкове " М1 Ейбрамс ", с което трансформира досегашната си позиция по въпроса. Тези танкове разполагат със 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, прибавя Българска телеграфна агенция.

През януари държавното управление на Англия разгласи, че ще изпрати рота или 14 от своите бойни танкове " Чалънджър 2 ", които имат 120 мм гладкоцевно оръдие.

Кои страни ще доставят танкове " Леопард 2 " на Украйна

Полша съобщи, че е подготвена да изпрати до 14 от своите танкове " Леопард 2 ", и изиска от Берлин да даде утвърждение. Варшава приветства хода на Германия през днешния ден да утвърди реекспорт от страни, които към този момент употребяват танкове " Леопард 2 ".

Правителството на Норвегия обмисля дали да изпрати някои от своите танкове " Леопард ", оповестиха локални вестници.

Финландското държавно управление съобщи, че би могло да подари дребен брой от танковете " Леопард 2 ", с които разполага, в случай че по-широка група от европейски страни също реши да направи това.

Правителството на Франция обмисля да изпрати танкове " Льоклерк ", които имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, като съобщи, че всички в благоприятни условия са на масата. Преди това Париж се противопоставяше на настояванията, като споделяше, че френските военни задачи в чужбина лимитират наличния брой танкове за изпращане, както и това, че има съществени условия при поддръжката на тези танкове, прибавя Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР