САЩ съобщиха за втори случай на заразен с новия коронавирус

...
САЩ съобщиха за втори случай на заразен с новия коронавирус
Коментари Харесай

Втори случай на заразен с коронавирус в САЩ от неизвестен източник

САЩ оповестиха за втори случай на инфектиран с новия ковид от незнаен източник, а страните от Западна Европа стягат ограниченията против епидемията. Отменени са няколко срещи и изложби, а авикомпаниите фрапантно понижиха полетите си, съобщи Българска телеграфна агенция. Здравните управляващи на щата Калифорния оповестиха за втори случай на болест с новия ковид, като източникът не е прочут. Става дума за стара жена, която не е пътувала неотдавна до рискова зона и не е била в контакт с към този момент инфектиран човек. Жената е от окръг Санта Клара.

Там към този момент имаше два случая на болестта - мъж и жена, които не са свързани един с различен и които са пътували до Китай. В сряда управляващите на Калифорния оповестиха за първи случай на болест от незнаен американски източник. Този случай беше открит в окръг Солано в северната част на щата, на 150 километра от Санта Клара. Там отново пациентът не е пътувал до рискова зона, нито пък е имал контакти с носители на вируса. Трети случай на болест от незнаен източник в Съединени американски щати бе регистриран в щата Орегон. Заразеният не е пътувал неотдавна, нито е имал открит контакт със инфектиран човек. Той е в изолираност в болница и е имал контакт с хора от начално учебно заведение.

Случаят е регистриран в окръг Вашингтон, покрай Портланд. Над 60 случая на болест бяха регистрирани в Съединени американски щати, само че няма нито един съдбовен край. Съединени американски щати отсрочват до второ разпореждане специфичната среща на върха сред Съединени американски щати и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) поради епидемията. Срещата трябваше да се организира в Лас Вегас на 14 март. Правителството на Монако заяви за първи случай на болест с новия ковид. Става дума за пациент, чието положение не буди безпокойствие и който в този момент е превозен към болница във Франция. Пациентът ще бъде лекуван в отделението за инфекциозни заболели в университетската болница в Ница. Един човек от обкръжението му е под карантина вкъщи. Започнало е изследване от кое място е пристигнала болестта. В Ница се лекува и 23-годишна жена от Кан, която е била на седмицата на модата в Милано и която е в устойчиво положение.

Кризисният комитет към немското държавно управление вкара нови ограничения за битка против разпространяването на новия ковид. Сред тях са отменяне на огромни интернационалните прояви и разширение на обсега на разпоредбите за трансгранични пътувания. Съгласно ограниченията ще се изисква от пасажерите, идващи от Южна Корея, Япония, Италия и Иран, да оповестяват за здравословното си положение преди влизането в страната. Преди единствено от пасажерите от Китай се изискваше сходно нещо. Сега има над 50 доказани случая на болест с новия ковид в Германия. Авиокомпания Луфтханза пък възнамерява да понижи доста полетите си в идните седмици в подтекста на понижаване на въздушния трафик поради утежняване на обстановката с епидемията от новия ковид. Британският министър председател Борис Джонсън увери сънародниците си, че управляващите взимат всички ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на болестта с новия ковид и сподели, че хората не би трябвало да се безпокоят. Той съобщи, че този въпрос е водещ приоритет за държавното управление му. Във Англия има 20 доказани случая на болест.

В последния случай болестта е станала в рамките на самата страна, само че първичният източник остава неразбираем. Заразеният е признат за лекуване в болница в Лондон. От 20-те доказани случая на болест в Обединеното кралство - 18 са в Англия и по един в Уелс и Северна Ирландия. Британското държавно управление ще има съвещание, отдадено на обстановката с ковид в понеделник. Норвежките управляващи покачиха броя на инфектираните с ковид на шест, откакто човек от личния състав на очната клиника на Университетската болница в Осло е бил диагностициран с ковид през днешния ден. Той наскоро е посетил Северна Италия и е бил на работа в понеделник и вторник. Служителят демонстрира леки признаци и е изолиран вкъщи. Франция заяви за 19 нови случая на болест с новия ковид, като по този начин общата численост в страната доближи 57 доказани случая. Няколко учебни заведения в департамента Оаз, северно от Париж, ще останат затворени след уикенда с оглед да не се популяризира вирусът. Броят на инфектираните с новия ковид в Италия през днешния ден доближи 888 души. Починали са още четирима инфектирани, заяви началникът на италианската Служба за гражданска отбрана Анджело Борели.Починалите са трима души над 80 години и един човек над 70 години. Те са имали и други болести.

Излекувани са 46 души. 345 от инфектираните са в болница, от които 64 души са в интензивно поделение. 412 инфектирани са с леки признаци или без признаци. Случаи на болест с новия ковид има в 23 от 47-те японски префектури, като общото число на инфектираните е 940 души, в това число и тези, които са били на борда на круизния транспортен съд " Даймънд принцес ". За последното денонощие има 21 нови случая на болест. Китай пък заяви за 47 нови смъртни случая на хора, наранени от новия ковид. С това смъртните случаи от началото на епидемията в Китай стават 2835. Регистрирани са 427 нови случая на болест, а общият им брой е - 79 251 случая.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР